Ana SayfaBankacılıkHisse Senedi Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

Hisse Senedi Nedir? Nereden ve Nasıl Alınır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Günümüzde birçok insan kısa yoldan para kazanmak ister. Bunun içinde çeşitli yatırım yöntemleri vardır. Yatırımı yaparken seçilecek yöntemin iyice analiz edilmesi kişinin yararına olacaktır. Şu aralar yatırım sektöründe adını sıkça duyduğumuz hisse senedi işlemleri yatırımcılarına kazanç sağlayan önemli bir yatırım aracıdır.

Bir çeşit ortaklık olarak da karşımıza çıkan hisse senetleri kanunen de yasal koşullar içermektedir. Hisse senedi alıp satarak belirli oranlarda kazanç sağlanabilir. Ama hisse senedi alım satım işlemlerinde risklerde vardır. Hisse senedi işlemleri borsa üzerinden yapılır. İlk kez bu işlemi yapacak kişilerin borsayı detaylı olarak incelemesi gerekmektedir.

Çünkü borsayı takip etmeyen bir kişi yatırım yaptığı maddi değerini kaybedebilir. Borsa da işlem gören hisse senetlerinin artış göstermesi şirketin ekonomik olarak büyüdüğü anlamı taşır. Bu da değer kazanan şirketten hisse alan yatırımcı için kazanç demektir.

Hisse Senedi Türleri Nelerdir?

Hisse senetleri arasında en çok işlem gören adi ve imtiyazlı hisse senetleridir. Ayrıcalıklı bir hisse senedi olan imtiyazlı hisse senedi, şirket yönetim kurulu seçiminde oy kullanma hakkına sahiplerdir. Bu haktan hariç birçok ayrıcalıkları daha vardır. Bunlardan bazıları şirket yönetimine katılma, şirketin yapacağı faaliyetler hakkında bilgi alma gibi hakları vardır.

Ama adi hisse senedi ortaklığında bu haklar söz konusu değildir. İşlem gören başka hisse senetleri de vardır. Bunlar, hamiline ve nama yazılı olan hisse senetleri, primli ve primsiz olan hisse senetleri, bedelli ve bedelsiz hisse senetleri, kurucu ve intifa hisse senetleri olarak sayılabilir.

Borsada Hisse Senedi Takibi Nasıl Yapılmalı?

Yatırımcı borsada hisse senedi takibini yaparken belirli stratejiler belirlemeli ve kendini sarsmayacak yatırımlar yapabilir. Strateji belirlerken en önemli kural piyasanın ilgili işleme olan bakış açısıdır. Borsada oluşacak algı durumlarına karşı dikkatli olmak yarar sağlayabilir.

Bu nedenle yatırım yapacak kişinin kendine özgü bir yatırım modeli belirlemesi gerekir. Bu sayede piyasada oluşacak dalgalanmalara karşı birtakım önlemler alınmış olacak, yatırımcı satın aldığı hisseden kazanç elde edebilecektir.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.