Ana SayfaGündemYapı Kredi Bankası Son 10 Yılın En Büyük Sermaye Artırımını Gerçekleştirecek!

Yapı Kredi Bankası Son 10 Yılın En Büyük Sermaye Artırımını Gerçekleştirecek!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yapı Kredi Bankası’nın yönetim kurulu tarafından gerçekleştirilen toplantıdan sermaye artırım kararı çıktı. Alınan karar doğrultusunda bankanın sahip olduğu ödenmiş sermaye pay ihracı yöntemi ile 4,1 milyar Türk Lirası tutarında artırılarak 8,45 milyar Türk Lirası seviyesine çıkartılacak.

26 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısından, sermaye artırım kararı çıktı. Bilançosunu güçlendirmek amacıyla sermaye artırımına gidecek olan Yapı Kredi Bankası, pay ihracı yöntemini takip edecek. 4,1 milyar Türk Lirası tutarında ödenmiş sermaye artıracak olan bankanın yeni sermayesi işlem sonrası 8,45 milyar Türk Lirası seviyesine çıkacak.

Pay İhracı Yöntemiyle 1 Milyar Dolarlık Sermaye Artırımı Yapılacak

Gerçekleştirilecek pay ihracı ile birlikte Yapı Kredi Bankası, uluslararası piyasalarda da ilave ana sermaye ihracı ile ek borçlanma gerçekleştirebilecek. Hem yasal izinlere, hem de piyasa koşullarına bağlı olarak gerçekleştirilmesi planlanan ihracın 500 milyon Dolar’a tekabül etmesi bekleniyor. İki ihraç ile birlikte Yapı Kredi Bankası toplamda 1,5 milyar Dolar sermaye artırımı gerçekleştirecek iken, son 10 yılda Türkiye’nin en büyük bedelli sermaye ihracı gerçekleşmiş olacak.

Banka tarafından yapılan açıklamada görüş ve değerlendirmelerine yer verilen Yapı Kredi Bankası CEO’su Gökhan Erün, sermaye artırım kararı için yaptığı değerlendirmede Yapı Kredi Bankası’nın Türkiye’ye ve Türkiye ekonomisine büyük bir değer kattığını, kattığı bu değeri yükseltebilmek adına güçlü bir 2020 hedefi oluşturulduğunu ifade etti. Yapı Kredi Bankası’nın ana hissedarları olan Koç Holding’in ve UniCredit’in küresel piyasalarda hakim olan belirsizliklere rağmen önemli bir cesaret gösterip, sorumluluk alarak 1 milyar Dolar seviyesine yakın olan 4,1 milyar Türk Lirası tutarında sermaye artırım kararı alındığını belirten Erün, Sermaye Güçlendirme Planı’nın yönetim kurulu tarafından onaylandığını, pay ihracına ek olarak uluslararası piyasalarda da yaklaşık 500 milyon Dolar’a tekabül eden bir ilave ana sermaye ihracının gerçekleştirileceğini belirtti.

Her iki ihraç yöntemi ile birlikte toplamda 1,5 milyar Dolar seviyesinde gerçekleştirilecek olan ana sermaye artışı sayesinde Yapı Kredi Bankası’nın hem sermaye yeterlilik oranını, hem de bilançosunu güçlendireceğini belirten Erün, atılacak olan bu adımın hissedarlar ve yabancı yatırımcılar için Yapı Kredi Bankası’na ve Türkiye ekonomisine duyulan güveni bir kez daha göstereceğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.