Ana SayfaBankacılıkBankaların EFT Saatleri 2023! (GÜNCEL)

Bankaların EFT Saatleri 2023! (GÜNCEL)

Güncel EFT Saatleri araştırma yapan vatandaşlar haftasonu EFT yapılıyor mu? Bankaların EFT saatleri, EFT nasıl yapılır, EFT ücretleri ne kadar, havale ile EFT arasında farklar neler? Sorularına yanıt arıyor. Detaylar haberimizde…

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Güncel EFT Saatleri araştırma yapan vatandaşlar hafta sonu EFT yapılıyor mu? Bankaların EFT saatleri, EFT nasıl yapılır, EFT ücretleri ne kadar, havale ile EFT arasında farklar neler? Sorularına yanıt arıyor. Detaylar haberimizde…

Güncel EFT Saatleri 2023!

  • Akbank EFT saatleri: 09.00-17.00
  • Albaraka Türk EFT saatleri: 09.00-17.00
  • Halkbank EFT saatleri: 08.00-17.15
  • HSBC EFT saatleri: 09.00-17.00
  • Anadolubank EFT saatleri: 08.00-17.15
  • QNB Finansbank EFT saatleri: 09.00-17.00
  • Burgan Bank EFT saatleri: 09.00-16.30
  • Garanti Bankası EFT saatleri: 09.00-17.15
  • Denizbank EFT saatleri: 08.00-16.30
  • Kuveyt Türk EFT saatleri: 09.00-17.20
  • ICBC Turkey EFT saatleri 08.00-17.00
  • Alternatif Bank EFT saatleri: 09.00-17.00
  • ING Bank EFT saatleri: 08.30-17.15

Aynı ya da farklı bankalar arası para transferleri için ilk olarak EFT ve Havale arasında farkın bilinmesi gerekiyor. EFT, farklı iki banka arasındaki para transferi olurken, havale aynı bankalar arasında yapılan işlemdir. Yani örnek verecek olursak; Garanti Bankası müşteriyseniz ve başka Garanti Bankası hesabına para gönderecekseniz havale yapmış olursunuz. Ancak Ziraat Bankası, Vakıfbank ya da başka bankaya para gönderecekseniz EFT yapmış olursunuz.

Bankaların EFT Saatleri Farklı mı?

Bankaların EFT Saatleri Farklı mı?
Bankaların EFT Saatleri Farklı mı?

EFT işlemi Merkez Bankası tarafınca yürütülmektedir. Genel olarak sabah 08.00 gibi başlayıp, akşamda 17.30’a kadar devam etmektedir. Ancak bu bankadan bankaya göre değişiklik gösterebilir.

Öğlen ya da Hafta Sonu EFT Yapılır mı?

Haftasonu EFT Yapılır mı?
Haftasonu EFT Yapılır mı?

Bankaların EFT saatleri konusunda en çok merak edilenlerden biri de hafta sonu EFT Yapılır mı sorusudur. Bu durum çok can sıkan bir durumdur. Benzer şekilde öğle arası EFT yapılıp yapılmaması da çok merak ediliyor.

Öğle arasında EFT yapılır. Ancak bu işlem öğle saatinin bitimi sonrasında işleme alınır. Yani öğle saatleri içinde para gönderirseniz, bankanın öğleden sonra işleme başlama saatinde paranız gönderilir. Benzer şekilde gün bitimi sonrasında gönderilen para da sonraki gün hesaba aktarılır. Örneğin; Garanti Bankası EFT saatleri sabah 09.00’da başlar. Akşam 17.00’da sonlanır. Eğer işlemini bu saat aralığında yaparsanız hesaptan hesaba para aktarımı olur. Ama 17.00 sonrasında gönderirseniz ertesi gün 09.00’da paranız gönderilir.

EFT Havale ile çok karıştırılır. Bu da hafta sonu EFT yapılır mı sorunu beraberinde getiriyor. Hiçbir bankanın hem hafta sonları hem de resmi tatillerde bu işlemi gerçekleşmez. Haftasonları ve resmi tatillerde verilen para gönderim talimatı iş gününe kadar bekletilmektedir. Banka mesai saatlerinin başlaması ile beraber de talimatınız anında işleme alınır.

EFT hafta sonu yapılabilir. Ancak pazartesi günü işleme tabi olur. Bankaların EFT saatleri haftaiçi iş saatleri içerisindedir. Eğer pazartesi resmi tatil ilan edilmişse Salı günü işleme konulur. Örneğin; 23 Nisan 2018’de pazartesiye denk gelmişti. Hafta sonu EFT yapan vatandaşların bu talimatları Salı sabahı bankaların çalışma saatleri başlama zamanında işleme konuldu.

Yanlış Hesaba EFT Yaptım, Ne Yapmalıyım?

Yanlış hesaba EFT yaparsanız hızlı bir şekilde bankanıza bildirmelisiniz. Bankaların EFT saatleri içinde banka ile iletişime geçmeli, para iadesinin gerçekleşmesi için bankanıza başvuru yapmalısınız. Başvuruyu yaptıktan sonra bankada ilgili kişi yanlış EFT yaptığınız kişi ile iletişime geçecektir. Kişiye parayı geri iade etmesini talep edecektir. Ancak bazı durumlarda yanlış EFT yapılan kişiler para iadesi gerçekleştirmeyebiliyor. Bu durumda dilekçe yazmalı, dava açmanız gerekiyor. Dava ile para iadesinin yapılmasını talep etmeniz gerekiyor.

EFT Ne Kadar Sürede Karşı Tarafa Transfer Olur?

Kişilerin en çok merak ettiklerinden biri de EFT’nin ne kadar sürede gidip gitmeyeceğidir. EFT işlemi hızlı olan bir işlemdir. Genel olarak bankaların eft saatleri de ele alındığında 10 ile 15 dakika içinde yapılır. Ancak bazı durumlarda bankalarda yoğunluk yaşanabiliyor. Bu durumda 15 dakikadan daha uzun sürede EFT işlemi olabiliyor. Aynı zamanda yasadışı para transferlerinde Merkez Bankası tespiti yapılıyor ve işlem askıya alınıyor. Böyle bir durum ile karşılaşmanız durumunda banka ile iletişime geçmelisiniz.

EFT Hesaba Geçmedi, Ne Yapmalısınız?

Bankalarda bazı durumlarda yoğunluk yaşanabiliyor. Bankaların EFT saatleri yoğunluğa göre değişebiliyor. Bu durumda EFT süresi uzayabiliyor. Ancak bazı durumlarda ise EFT işlemi hiç olmayabiliyor. 2-3 saat geçmesine rağmen halen daha EFT işlemi olmadıysa hızlı bir şekilde bankanız ile iletişime geçmelisiniz. EFT işlemi olmadığında ya işlem iptal ediliyor ya da sizden tekrar EFT yapmanız isteniyor. Sistemsel hatadan kaynaklıyla banka bunu fark ediyor ve ilgili birimlere iletiyor, sorun çözülüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.