Ana SayfaKariyerSizi Anlatan En İyi Özgeçmiş! Bu Hatalara Asla Düşmeyin!

Sizi Anlatan En İyi Özgeçmiş! Bu Hatalara Asla Düşmeyin!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İş başvurusu yaparken en önemli detay özgeçmiş yani CV’dir. Özgeçmiş/CV nasıl hazırlanmalı? CV hazırlarken nelere dikkat edilmeli? CV’nin Önemli Ne? CV hazırlarken yapılan en bilindik hatalar!

Sizi Anlatan En İyi Özgeçmiş

Gelişen iş dünyasının belki de son 50 yıldır ortak bir özelliği var! Büyüklü küçüklü hemen hemen tüm işletmeler personel alımında CV yani kişisel bilgilerle birlikte iş hayatında ki referansların birleştiği özgeçmiş belgesini talep ediyor. Çalışmak istediğiniz sektörde ki geçmişiniz mutlaka o sektördeki geleceğinizi kariyer planlama konusunda ki hedeflerinizi belirleyecektir. Hedeflediğiniz firmaya doğru ve düzgün şablonda özgeçmiş iletmediğiniz sürece size şans tanımayacak, tanısalar bile düşünceleri geçici olduğunuz aşikâr olacaktır.

En Doğru Haliyle Sizi Anlatsın

İş değişikliği yapmak istediğimiz de mutlaka bize sunulan şartların daha iyi olması etkiler. Daha iyi bir firma ve daha iyi bir gelecek adına yeni iş alımlarını takip edebilir, başvurabiliriz. Ancak birçok kişinin yaptığı çok büyük bir hata var. İş görüşmesi öncesi gönderilen CV de kendimize ait olmayan bazı bilgileri bize aitmiş gibi gösteriyoruz. Bunu kesinlikle yapmamanızı öneriyoruz. Çünkü bilmediğiniz bir yabancı dili biliyorum demeniz, mülakat esnasında ya da işe girdikten sonra sizi zor duruma sokabilir. Kendinizi en iyi halde aktarabileceğiniz bilgilerle başvuruda bulunun.

Yanlış Referans Bilgilerinden Uzak Durun

Yapılan bir diğer hata ise, kuzeninizin numarasını x bir firmanın genel müdür numarasıymış gibi göstermenizdir. Eğer köklü bir firmaya başvuru yapacaksanız, bu tür aldatmacalardan kesinlikle uzak durmanız gerekmektedir. Aksi takdirde o firmaya şuan ki başvurunuz da dâhil bir daha girme şansınız kalmayacak, kara listeye alınacaktır. Eğer kendinizi doğru bir şekilde anlatırsanız, mülakat görüşmelerine çağrılacağınızdan emin olabilirsiniz. Birçok firma deneyimden çok dürüstlüğü önemsediği için doğruluktan şaşmamalısınız.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.