Ana SayfaEkonomiBayram Alışverişiyle Kredi Kartlarını Şişirmeyin!

Bayram Alışverişiyle Kredi Kartlarını Şişirmeyin!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TESK Genel Başkanı tuzak indirimlere dikkat çekerek, vatandaşların bayram alışverişlerini dikkatli yapması gerektiğinin altını çizdi.

TESK Başkanı Vatandaşı Uyardı! İndirimler Kandırmacadan İbaret

Kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Ramazan bayramı öncesinde vatandaşları uyaran bir açıklama yaptı. Konfederasyon Başkanı Bendevi Palandöken, “Yaz gelmeden yazlık ürünlerindeki indirim kandırmacadır. Bayram alışverişlerinizi bunu dikkate alarak yapın” diyerek, indirime kanarak kredi kartlarına yüklenilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Genel Başkan Palandöken, indirim kampanyalarının aldatıcı nitelikte olduğunu, daha yeni mevsime tam olarak girilmediğini, giyim mağazalarındaki indirimlerin inandırıcı olmadığını, vatandaşların bu konuda uyanık olması gerektiğini ve alışveriş çılgınlığına kapılmaması gerektiğini dile getirdi. Ramazan bayramına işaret ederek, “Bayram alışverişlerinizde ihtiyacınızdan fazla alış veriş yapmamaya özen göstermelisiniz” demeyi ihmal etmedi.

Alışverişler Hızlandı!

Bazı vatandaşların yaşamları gibi alışveriş hızlarını da arttırdığını ifade ederek, aldatan promosyonların ihtiyaç dışında alışverişe yönlendirdiğine vurgu yaptı. Vatandaşların üç al bir öde, bir alana bir bedava gibi kampanyalara temkinli yaklaşması gerektiğini belirterek, “Bunlar gibi promosyonlara kanmayın ve ihtiyacınızın dışına çıkmayın. Giyim mağazaları indirimli satış yapacaksa adet üzerinden indirim yapsın ve tüketicilerde sadece ihtiyaçları kadar alışveriş yapsın. İndirim kampanyası adı altında yapılan kandırmacayla tüketicilerin güvenini de azaltmaktadır” dedi.

Kredi Kartı Borçlu Sayısı 2 Milyon 335 Bini Aştı

Alışveriş çılgınlığının her geçen gün biraz daha arttığını dile getiren Palandöken, kredi kartı borçlularına da değindi. “Bu yılın ikinci ayı verileri incelendiğinde Türkiye’de 2 milyon 335 bin 13 vatandaşın bireysek kredi kartı borcu olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda satın almada uygulanan bazı kolaylıklar, ürünlerin daha cazip gösterilmesi alışverişlere farklı bir boyut kazandırıyor. Ve alışverişler çok daha kolay yapılıyor. Fakat kredi kartı ödemeleri, tutarlar arttıkça güçleşiyor” diyen TESK Başkanı, tüketicilerin dikkatli olmasının şart olduğunu sözlerine ekledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.