Ana SayfaEkonomiGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’ndan Ucuz Et Açıklaması!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’ndan Ucuz Et Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ucuz et satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vatandaşların Mutfakları Şenlensin İstiyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Et ve Süt Kurumu tarafından anlaşma yapılan zincir marketlere sağlanan ucuz ve uygun fiyatlı etlere ilişkin konuştu. Ahmet Eşref Fakıbaba, ucuz et uygulamasının dar gelirli vatandaşların mutfaklarının şenlenmesi için hayata geçirildiğini, uygulamanın devam edeceğini söyledi. Bakan Fakıbaba, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen Üretici Şartlarında Sözleşmeli Küçükbaş Hayvancılık adlı proje kapsamında tertiplenen hayvanların dağıtım töreni için Şırnak’a gitti. Fakıbaba, Şırnak ilinin bu proje açısından önemine değindi.

İsteyen Etin Kilosunu 60 Liraya Alsın

Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat vermesi üzerine meraların kullanıma açıldığını, bunun hayvancılık için büyük öneminin olduğunu, ayrıca et fiyatlarının belli bir dengede tutulabilmesi için devlet olarak Et ve Süt Kurumu aracılığıyla ucuz et satılı yaptıklarını, Bakanlığın 20 – 30 lira civarında ucuz et sattığını, satmaya da devam edeceğini, isteyenin 29 liralık isteyenin 60 liralık yerden et alabileceğini, kırmızı et fiyatları ile ilgili bu düzenlemenin vatandaşların mutfaklarının şenlenmesi ve et yiyebilmeleri için yapıldığını da söyledi.

Ramazanı ve Kurban Bayramı’nı Fırsata Çevirtmeyeceğiz

Her zaman üreticilerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, üreticilere, sanayicilere, esnafa ve tüketicilere saygı duyduklarını, ancak önümüzdeki ay başlayacak olan ramazanda ve Kurban Bayramı’nda bunu fırsata çevirmek isteyen üreticilere izin vermeyeceklerini de belirtti. Fakıbaba, aslında et ithalatı yapmak istemediklerini, yaptıkları ithalatın geçici bir dönem daha devam edeceğini, terör olaylarının bitmesinden sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin eskiden olduğu gibi yeniden hayvancılık sektörünün merkezi haine geleceğini, amaçlarının yerli üretimi desteklemek olduğunu, ucuz et verilen marketlerin sayısını daha da artıracaklarını, kırsalın kalkınması için çalışmalarına da devam edeceklerini ifade etti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.