Ana SayfaEkonomiDövizle Borçlanmaya Yeni İstisnalar Getirildi!

Dövizle Borçlanmaya Yeni İstisnalar Getirildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dövizle borçlanmaları düzenleyen tasarıya yeni maddeler ilave ettiklerini açıkladı.

Düzenlemeye Yeni İstisnalar Ekledik

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada dövizle borçlanmaya çeşitli sınırlamalar getirecek olan düzenlemeye yeni istisnaların eklendiğini, özelleştirme ihaleleri ile ihale bedeli döviz cinsinden belirlenen ihaleleri kazanan ve Türkiye’de yerleşik olarak bulunan kişiler tarafından sağlanacak olan kredilerin düzenleme kapsamının dışında olacağını söyledi.

Yatırım Yapacak Firmaların Önü Açılacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, döviz geliri bulunmaya firmaların 2 Mayıs 2018 tarihinden geçerli olmak üzere döviz kredisi kullanamayacağını hatırlatarak ekonomik büyümeye katkı sağlayacak olan yatırımların önündeki engellerin kaldırılması için bu düzenlemenin yapıldığını, bu sektörlere yatırım yapmak isteyen firmaların finansmana kolay bir şekilde erişmesini sağlayacaklarını, bu sebeple dövizle borçlanmaya bazı sınırlamalar getiren yeni düzenlemeye yeni istisnaları ilave ettiklerini açıkladı.

Döviz Geliri Olmayan Döviz Kredisi Kullanamayacak

Yapılan yeni düzenleme kapsamında 2 Mayıs 2018 tarihinden itibaren döviz geliri olmayan Türkiye’de yerleşik olarak bulunan kişileri döviz kredisi kullanamayacağını, bankalar, kamu kurum ve kuruluşları, finansal kiralama şirketleri, finansman şirketleri ve faktöring şirketleri tarafından kullanılacak olan döviz kredileri ile yatırım teşvik belgesi kapsamında bulunan döviz kredilerinin düzenleme haricinde tutulduğunu, bu düzenlemenin amacının reel sektörün kur farkından etkilenmesini engellemek olduğunu da sözlerine ekledi.

Şartlara Uygun Olmayan Krediler Geri Çağrılacak

Mehmet Şimşek, Türkiye’de yerleşik olarak bulunan kişilerin döviz geliri olması halinde kullanacakları kredinin tutarının 15 milyon dolardan az olması durumunda kullanılacak olan kredinin son 3 yılın döviz gelirlerinden fazla olamayacağını, kullanılan kredilerin belirlenen şartlara uygun olmadığının tespit edilmesi halinde kullanılan döviz kredisinin son 3 yılın döviz gelirini geçen bölümünün geri çağrılacağını ya da Türk Lirası cinsinden kredi haline getirileceğini de belirtti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.