Ana SayfaEkonomiRusya’dan Türkiye’ye Ortak Para Birimi Kullanımı Teklif!

Rusya’dan Türkiye’ye Ortak Para Birimi Kullanımı Teklif!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in stratejisti Aleksandr Gelyeviç Dugin, Türkiye’nin, Rusya’nin ve İran’ın; Avrasya para birimine geçmesi gerektiğini söyledi.

Putin’in Stratejisti Antalya’ya Geldi

Türkiye’nin ve bazı ülkelerin Amerikan dolarına bağımlılık konusunda dengeleme arayışları devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in stratejisti Aleksandr Gelyeviç Dugin’in yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Dugin, Türkiye, Rusya ve İran’ın Avrasya para birimine geçmesinin gerektiğini, bu üç ülke için ortak para biriminin yakın bir dönemde fizibil olacağını söyledi. Aleksandr Gelyeviş Dugin’in 40’dan çok kitabı bulunuyor ve Uluslararası Avrasya Hareketi’nin de lideri olarak biliniyor. Vladimir Putin’in stratejisti Aleksandr Gelyeviş Dugin, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası İşbirliği Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen Yükselen Avrasya’da Türkiye – Rusya İlişkilerinin Geleceği Antalya Zirvesi adlı etkinliğe katılmak üzere Türkiye’ye geldi.

Küresel Ticarette ABD Doları Kullanımından Vazgeçilmeli

Dugin yaptığı açıklamada Rusya, Türkiye ve İran’ın bir araya gelerek Avrasya para birimine geçmesi gerektiğini, bu projenin yakın bir gelecekte hayata geçirileceğini düşündüğünü, Kazakistan tarafından çok kutuplu olan para birimi ile ilgili vizyonun açıklandığını, Avrasya para birimi, İslami para birimleri gibi konuların görüşülmekte olduğunu, Çin tarafında da altın yuan adlı projenin gündemde olduğunu, küresel olarak doğalgaz ve petrol ticaretinde Amerikan doları kullanımından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Vladimir Putin Ortak Para Kullanımını Teklif Etmişti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından geçtiğimiz yıl Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Avrasya Ekonomi Birliği’nin zirvesinde ortak para birimi kullanılması teklifinde bulunmuştu. Vladimir Putin açıklamasında ortaklaşa hareket edilmesi halinde ekonomik tehditlere daha kolay bir şekilde tepki göstereceklerini söylemişti. Putin’den ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan nisan ayının ikinci haftasında yapılan altınla borçlanma teklifine iyi bir sistemin oluşturulması durumunda olabileceği şeklinde cevap gelmişti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.