Ana SayfaEkonomiSeçim Öncesi Milyonlarca Vatandaşa Müjde! İşte Tüm Ayrıntılar!

Seçim Öncesi Milyonlarca Vatandaşa Müjde! İşte Tüm Ayrıntılar!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerden önce hayatın pek çok alanına etki edecek paket açıldı. Alınan kararları Başbakan Binali Yıldırım açıkladı.

12 Milyon Emekliye Yılda İki İkramiye

24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenecek olan seçimlerden önce Türkiye’deki milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir dizi düzenlemeden oluşan paket açıldı. Paket dahilindeki yeni düzenlemeler Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Başbakan’ın açıklamalarına göre Türkiye’deki 12 milyon emekli yılda iki kez ikramiye alacak. Vergi, prim ve cezalarda yeniden yapılandırmaya gidilecek. Stok affı uygulamaya alınacak. Yaşlılık maaşı 500 liraya yükseltilecek. 13 milyon ihtilaflı yapı kayıt altına alınacak. 500 bin civarında öğrenciye yeniden üniversite yolu açılacak. İşte tüm detaylar….

Geçmiş 5 Yıllık Vergi Borçlarına Yeniden Yapılandırma

Çankaya Köşkü’nde düzenlenen toplantıda seçim öncesi hayata geçirilecek olan yenilikler ile ilgili sürpriz açıklamalar yapan Binali Yıldırım, 24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenecek olan seçimlerden önce pek çok yeni düzenlemenin yolda olduğunun haberini verdi. Binali Yıldırım vergi borcu ve prim borçları yeniden yapılandırılacak. 31 Mart 2018 tarihinden önce borcunu ödememiş  olan vatandaşlara yeni bir fırsat verileceğini, itilaflı olan prim borçları ve vergi borçları ilgili kanun kapsamına alınacak. Buna ek olarak geçmişteki 5 yıla dair vergi borçları ile ilgili yeni bir fırsat da doğacak.

Stok Affı da Yolda

Piyasalar tarafından merakla beklenen stok affı da yeni düzenleme kapsamında yer alıyor. Geçmiş yıllardaki stoklarla ilgili yeniden düzenleme yapılacak. Faydalanmak isteyen vatandaşların 2018 yılı temmuz ayı sonuna kadar başvuru yapmaları durumunda başvuru tarihinden sonraki 36 ay içinde borçlarını ödeme imkanı elde edecekler. Peşin ödemeyi tercih edenler ise gecikme faizinin sadece yüzde 10’unu ödeyecekler.

Emeklilerin Borcu Siliniyor

Emekli olan ancak geçmiş yıllarda işyeri açması sebebiyle yüzde 15 oranında dayanışma primi ödemesi yatıran kişilerin bu ödemelere ait borçları tamamen silinecek.

Emeklilere Bayram İkramiyeleri

Türkiye’de bulunan 12 milyondan fazla emekliye Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramından önce 1 maaş ikramiye verilecek. İkramiyeler gazileri, şehit yakınlarını, köy korucularını da kapsıyor.

Yaşlılık Aylığı 500 Lira Olacak

65 yaş ve üzerinde olan, yaşlılık aylığı alan kişilere şu an her ay 266 lira ödeniyor. Bu aylık emekli olmayan, kimsesiz ve yoksul kişilere ödeniyor. Yaşlılık aylığı yeni düzenleme kapsamında 500 liraya çıkacak.

500 Bin Kişiye Öğrenim Affı Geliyor

Üniversitede okuyan ancak çeşitli sebeplerden dolayı öğrenimine ara vermek durumunda olan 500 bin öğrenciye bir defaya mahsus olmak üzere okullarına geri dönme imkanı tanınacak. Aranan tek şart ise terör olayları ile bir ilgisinin olmaması olacak.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.