Ana SayfaEkonomiÖzbekistan’dan Türk İşadamlarına Serbest Bölge Teklifi!

Özbekistan’dan Türk İşadamlarına Serbest Bölge Teklifi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Özbekistan serbest ekonomi bölgelerindeki yatırımcıların sayısını artırma hedefleri kapsamında Türk iş adamlarına Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi ile ilgili teklifte bulundu.

Özbekistan Türk Yatırımcıların Projelerini Bekliyor

Serbest bölge ekonomileri ile ilgili yabancı yatırımların sayısının artması amacıyla Özbekistan, Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi’nde yer almak isteyen Türk yatırımcılara çeşitli fırsatlar sunuyor. Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi Müdürü Jamşid Haydarov, Türk iş adamlarına serbest ekonomi bölgesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Haydarov, 2019 yılından itibaren bölgede yaklaşık olarak 196 milyon dolar değerinde 60 adet projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Serbest Bölgenin Alt Yapısı Hazır

Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi Müdürü Jamşid Haaydarov, Özbekistan Cumnhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’in 2017 yılında Semerkant, Buhara, Harezm ve Fergana şehirlerinde önümüzde 7 yılda vergiden ve gümrük ödemelerinden muaf olmak üzere 4 adet serbest ekonomi bölgesi kurulması ile ilgili kararnameye imza attığını, Semerkant şehrinde bulunan Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi’nin de bunlardan biri olduğunu, şu an itibariyle bu bölgede 4 projenin çalışmalarının devam ettiğini, 2018 yılının sonuna kadar bu projelerin sayısının 30’a yükseltmeyi planladıklarını, projelerden 6 adedinin Türk yatırımcılara ait projeler olacağını, serbest bölgedeki tüm alt yapının hazır olduğunu ve artık yatırımcıları bölgeye davet ettiklerini söyledi.

Serbest Ekonomi Bölgesi’ni Türk Yatırımcılar için Açtık

Jamşid Haydarov, Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi’nde yatırımcıların projelerindeki yatırım miktarına göre 3 yıldan 10 yıla kadar vergilerden ve üretim için getirilen ürünlerde gümrük ödemelerinden muaf olacaklarını, bu sayede hiçbir ödeme zorunluluğu olmadan üretimlerini yaparak diğer ülkelere ihraç etme imkanı bulacaklarını, Avrasya ve Asya pazarlarına erişebileceklerini, bu bölgenin bizzat Türk yatırımcılar için açıldığını, Ürgüt Serbest Ekonomi Bölgesi’nde yıllık olarak planlanan ihracat toplamının 70 milyon dolar olarak belirlendiğini, 4.400 kişinin de istihdam edilmesini planladıklarını da sözlerine ekledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.