Ana SayfaKredi KartlarıKredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Dolandırıcılık olayları nedeniyle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 1 Şubat 2018 itibariyle yeni bir yasa çıkardı. 31 Ocak 2018 tarihine kadar herkes banka ve kredi kartlarını internet alışverişine açma işlemi yapmalarına gerek kalmadan doğrudan kullanabiliyorlardı. Ancak bu dolandırıcılığa yol açtığı için artık kart kullanıcılarının onay vermesi gerekiyor. Ancak bu işlem her bankada farklılık gösteriyor. Siz onay vermeden kartınızı kimse kullanamaz, alışveriş yapamaz. Detaylar yazının devamında.

Banka ve Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma

Kartın sahibi onay vermediği müddetçe kartlar online alışverişlerde kullanılamaz. Onay işlemleri ise çeşitli yöntemlerle yapılabilir. Bunlar; banka şubelerinin ziyaret edilmesi, sms gönderilmesi, banka müşteri hizmetlerinin aranması, mobil ve internet bankacılığın kullanılması. Tüm yapılacak olan işlemler hem hangisinin kullanıldığı hem de hangi banka olduğuna göre farklılık göstermektedir. Detaylar yazının devamında.

İş Bankası İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

İş Bankası İnternet Bankacılığı Nasıl Açılır?
İş Bankası İnternet Bankacılığı

İş Bankası kartını internet alışverişine açma işlemi için 4 farklı yöntemle olmaktadır. Bunlar; müşteri iletişim merkezi, mobil bankacılık, internet bankacılığı ve sms göndermek. SMS göndererek internet bankacılığı açtırma İş Bankası için ONAY kelimesi ile kartın son 6 hanesinin aralarında bir boşluk bırakılarak yazılması, devamında 4402’ye mesaj atılması gerekir. Müşteri iletişim merkezi ile telefon bankacılığı açtırma için 0850 724 0724 numarasının aranması gerekmektedir.

Mobil bankacılık için bu adımları takip edin;

Uygulama Menüsü >> Kartlarım >> Kart Ayarlarım >> Kart Seçimi >> İnternetten Alışveriş.

İnternet Şubesi için bu adımları takip edin;

Kartlarım >> Kart Ayarlarım >> Alışveriş Tercihlerim >> Kart Seçimi >> İnternetten Alışveriş.

İş Bankası Kartını İnternet Alışverişine Açma

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı

Ziraat Bankası kartını internet alışverişine açma işlemi 2 farklı yöntemle olmaktadır. Bunlar müşteri iletişim merkezinin aranması ve mobil bankacılık uygulamasının kullanılması. Müşteri iletişim merkezinden telefon bankacılığını internet alışverişine açmak için 0850 220 00 00 numarasını aramanız gerekmektedir.

Mobil bankacılık için bu adımları takip edin;

Uygulama menüsü >> Kartlarım >> Kart Detay >> İşlemler >> Diğer İşlemler >> İşlem Kısıtı >> Yurt İçi İşlem Kısıtı.

Ziraat Bankası Kartını İnternet Alışverişine Açma

Garanti Bankası İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
Garanti BBVA İnternet Bankacılığı

Garanti Bankası kartını internet alışverişine açma işlemi için 3 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar; mobil bankacılık, internet şubesi ve sms göndermek.

  • SMS göndererek internet bankacılığı açtırma Garanti Bankası için;
  • Tek Kart için= ONAY kelimesi ile kartın son 6 hanesinin aralarında bir boşluk bırakılarak yazılması, 3340’a mesaj atmanız gerekmektedir.
  • Tüm Kartlar için= TERCIH kelimesinin 3340’a mesaj atılması gerekmektedir.
  • Mobil bankacılık için bu adımları takip edin;

Ana Sayfa >> Hesap ve Kart >> Kartlar >> İlgili Kart >> İnternet Üzerinden Alışveriş

  • İnternet şubesi için bu adımları takip edin;

Ana Sayfa >> Kart > Kredi/Banka Kartı >> İlgili Kart >> Kart Bilgileri >> Güvenlik Bilgileri >> İnternetten Alışveriş

Garanti BBVA Kartını İnternet Alışverişine Açma

Yapı Kredi İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
Yapı Kredi Bankası İnternet Bankacılığı

Yapı Kredi Bankası kartını internet alışverişine açma işlemi için 2 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar; müşteri iletişim merkezi ve sms göndermektir. Müşteri iletişim merkezini arayarak internet bankacılığınızı açtırmak istiyorsanız 0850 222 0 444 ya da 444 0 444 numaralarından birini aramanız gerekiyor.

  • SMS göndererek internet bankacılığı açtırma Yapı Kredi Bankası için;

AÇIK kelimesi ile müşteri numaranızı arasında bir boşluk bırakarak 4944’e mesaj atmalısınız.

Yapı Kredi Kartını İnternet Alışverişine Açma

Halkbank İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
Halkbank İnternet Bankacılığı

Halkbank kartını internet alışverişine açma işlemi için 4 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar; müşteri iletişim merkezi, sms göndermek, internet şubesi ve mobil bankacılık uygulamasının kullanılmasıdır. Müşteri hizmetlerinden internet bankacılığı açtırmak için 0850 222 0 400 numarasını aramanız gerekmektedir. SMS göndererek bu işlemi yapmak içinse ONAY kelimesini 3404’e göndermeniz gerekmektedir.

Halkbank Kartını İnternet Alışverişine Açma

Akbank İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
Akbank İnternet Bankacılığı

Akbank kartını internet alışverişine açma işlemi için 4 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar; banka şubeleri, bankanın Direkt uygulaması, sms göndermek ve müşteri merkezinin aranmasıdır. Müşteri merkezinden internet bankacılığını açtırmak için 444 25 25 numarasını aramalısınız. SMS göndererek bu işlemi yapmak için INTERNET kelimesini 8885’e göndermeniz gerekmektedir.

Akbank İnternet Alışverişine Açma

Denizbank İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
Denizbank İnternet Bankacılığı

Denizbank kartını internet alışverişine açma işlemi için 5 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar; bankanın müşteri hizmetlerinin aranması, sms gönderilmesi, şubelerin ziyaret edilmesi, internet şubesinin ya da mobil bankacılık uygulamasının kullanılmasıdır. Müşteri iletişim merkezinden yapmak için 0850 222 0 800 numarasını aramalısınız. SMS ile internet bankacılığı açtırmak için AÇIK yazmanız, 3280’e mesaj göndermelisiniz. Kart özelinde yetki vermek istiyorsanız IZIN kelimesi ile kartın son 4 hanesini arasında bir boşluk bırakarak 3280’e mesaj atmalısınız.

Denizbank Kartını İnternet Alışverişine Açma

QNB Finansbank İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
QNB Finansbank İnternet Bankacılığı

QNB Finansbank kartını internet alışverişine açma işlemi için 4 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar; müşteri hizmetlerini aramak, sms göndermek, mobil bankacılık ya da internet şubesinin kullanılmasıdır.  Müşteri iletişim merkezinden yapmak için 0850 222 0 900 numarasını aramanız gerekmektedir. SMS göndererek internet bankacılığını açmak için INTERNET kelimesi ile kredi kartının son 4 hanesini aralarından bir boşluk bırakarak sırasıyla yazmanız ve 2273’e mesaj atmanız gerekmektedir.

Vakıfbank İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
Vakıfbank İnternet Bankacılığı

Vakıfbank kredi kartlarını internet alışverişine açma işlemi için 4 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar; sms göndermek, mobil bankacılık uygulaması ile internet bankacılığının kullanılması ve müşteri temsilcisini aramaktadır. Müşteri temsilcisine bağlanarak internet bankacılığını açtırmak için 0850 222 0 724 numarasını aramanız gerekmektedir. SMS göndererek yapmak için HEPSİ kelimesini büyük harflerle yazarak 5724’e mesaj atmanız gerekmektedir.

Vakıfbank Kartını Alışverişine Açma

Türkiye Finans İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
Türkiye Finans Katılım Bankası İnternet Bankacılığı

Türkiye Finans kartını internet alışverişine açma işlemi için 5 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar; banka şubelerinin ziyaret edilmesi, internet bankacılığı ile mobil bankacılığın kullanılması, müşteri iletişim merkezinin aranması ve sms göndermektir.

SMS göndererek internet bankacılığı açtırmak için HEPSİ kelimesinin 2441’e mesaj atmanız gerekiyor. Karta göre onay vermek istiyorsanız AÇIK kelimesi ile kartın 6 hanesini aralarından bir boşluk bırakarak yazmanız, 2442’ye mesaj atmanız gerekmektedir.

Müşteri hizmetlerinden internet bankacılığı açtırmak için 0850 222 22 44 ya da 444 2 444 numarasını aramanız gerekmektedir.

Türkiye Finans İnternet Alışverişine Açma

HSBC İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
HSBC İnternet Bankacılığı

HSBC kartını internet alışverişine açma işlemi için 5 farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar; banka şubelerinin ziyaret edilmesi, internet bankacılığı ile mobil bankacılığın kullanılması, müşteri iletişim merkezinin aranması ve sms göndermektir.

  • SMS ile internet bankacılığı açtırmak için: SANAL kelimesi ile kartın 6 hanesinin sırası ile yazmanız, 4498’e mesaj atmalısınız. Kart özelinde onay vermek istiyorsanız, onay verilmesini istediğiniz kartın son 6 hanesini yazmalısınız.
  • Müşteri Hizmetlerinden: 0850 211 0 111 numarasını aramalısınız.
  • İnternet bankacılığından açmak için bu adımları takip edin: Kart İşlemleri >> Kredi Kartı Güvenlik Bilgileri

HSBC Kartını Alışverişine Açma

ING Bank İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
ING Bank İnternet Bankacılığı

ING Bank kartını internet alışverişine açma işlemi için 0850 222 0 600 numarasından müşteri hizmetlerini arayabilir ya da ONAY kelimesi ile kartın son 4 hanesini arasından bir boşluk yazarak 2205’e mesaj atabilirsiniz.

ING BANK İnternet Alışverişine Açma

TEB İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
TEB İnternet Bankacılığı

TEB kartını internet alışverişine açma işlemi için müşteri merkezini arayabilir, sms gönderebilir, banka şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Müşteri temsilcisinden internet bankacılığı açmak için 0850 222 0 600 numarasını aramalısınız. SMS göndererek hızlı bir şekilde yapmak için ise AÇIK kelimesi ile kartınızın son 4 hanesini sırasıyla yazmanız, 2941’e mesaj atmalısınız.

Kuveyt Türk İnternet Bankacılığı Onay İşlemi

Kredi Kartlarını İnternet Alışverişine Açma - Bankacıyım
Kuveyt Türk Katılım Bankası İnternet Bankacılığı

Kuveyt Türk kartını internet alışverişine açma işlemi bankayı ziyaret edebilir, mobil bankacılık ya da internet bankacılığı kullanabilir, müşteri temsilcinizi arayabilirsiniz. Müşteri temsilcisine bağlanmak için 0850 251 0 123 ya da 444 0 123 numaralarından birini aramalısınız.

Kuveyt Türk İnternet Alışverişine Açma

BANKA ADIYAZILACAK MESAJNUMARA
İş BankasıONAY – boşluk – Kartın Son 6 Hanesi4402
Garanti BBVAONAY – boşluk – Kartın Son 6 Hanesi33400
Yapı KrediAÇIK – boşluk – Müşteri Numarası4944
HalkbankONAY3404
AkbankINTERNET8885
DenizbankAÇIK3280
QNB FinansbankINTERNET – boşluk – Kartın Son 4 Hanesi2273
VakıfbankHEPSİ5724
Türkiye FinansHEPSİ2442
HSBCSANAL – boşluk – Kartın Son 6 Hanesi4498
ING BankONAY – boşluk – Kartın Son 4 Hanesi2205
TEBAÇIK – boşluk – Kartın Son 4 Hanesi2941
Bankalar ve İletilecek Mesajlar Listesi

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.