Ana SayfaEkonomi2018 Yılında 14.5 Milyar Lira Devlet Desteği Sağlanacak!

2018 Yılında 14.5 Milyar Lira Devlet Desteği Sağlanacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bir televizyon programına katılarak Türkiye’nin tarım alanında Avrupa’da hasıla birincisi olduğunu söyledi.

2022 Stratejik Planımızı Yayımladık

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bir televizyonda yayınlanan Gıda ve Tarım Zirvesi’ne katılarak açıklamalar yaptı. Fakıbaba, üretimdeki verimliliğin ve kalitenin göz önünde bulundurularak bunlara daha fazla değer kazandırılmasını sağlamak zorunda olduklarını, geleceğin lider ülkelerinin gıda ve tarım alanlarına hakim olan ülkeler olacağını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yerli ve rekabet ortamını sağlayacak çözümler üretmek için çalıştıklarını, bu kapsamda 2022 yılı stratejik planlarını yayımladıklarını söyledi.

15 Yılda 105 Milyar Lira Devlet Desteği

Ahmet Eşref Fakıbaba, tarım arazilerine ve üreticilere sahip çıkılması gerektiğini, Türkiye’de tarım sektörünün 2003 – 2017 yılları arasında yıllık olarak ortalama yüzde 2.6 oranında büyüme kaydettiğini,  tarımsal alanda elde edilen gelirde Türkiye’nin Avrupa birincisi olduğunu, zaten 2005 yılından beri de ikinci sırada yer aldığımızı, gelecek ile ilgili faaliyetlerini bu yönde planladıklarını, 2002 yılında tarım alanına 1.8 milyar lira olan devlet desteği tutarını 2018 yılında 14.5milyar liraya yükselttiklerini, çiftçilere devlet tarafından geride kalan 15 yılda 105 milyar lira destek sağlandığını, yem bitkisi ve buğday desteğinin de tüm havzalarda devam edeceğini de söyledi.

Tarımsal Kredilere Faiz İndirimi Desteği Devam Edecek

Daha önceki dönemlerde devletin çiftçiye desteğinin yıl içinde temmuz ayının başında ya da sonunda yapıldığını, çiftçilerden bu duruma sitem geldiğini, yaptıkları yeni düzenleme ile bundan böyle destek ödemelerinin nisan ayında ve eylül – ekim aylarında olmak üzere iki seferde yapılacağını, bu sayede hasat yaparken ve ekim yaparken çiftçilerin yanında olacaklarını, ayrıca tarımsal kredilere uygulanan yüzde 25 ve yüzde 100 arasındaki faiz indiriminin de devam edeceğini, bu uygulamadan dolayı bankalara da çok teşekkür ettiğini de belirtti.

 

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.