Ana SayfaEkonomiCHP’nin Seçim Vaatleri de Ortaya Çıktı!

CHP’nin Seçim Vaatleri de Ortaya Çıktı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hükümet tarafından seçimden önce hayata geçirilecek paketin açıklanmasından sonra CHP’nin seçim vaatleri de ortaya çıkmaya başladı.

Hükümetin Ardından CHP de Hazırlıklara Başladı

Hükümet seçim ile ilgili devrim niteliğinde bir paketi hayata geçireceğini açıkladı. Bu açıklama ekonomik anlamda Türkiye’deki milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Açıklamanın ardından CHP’nin seçimle ilgili planları ve vaatleri de ortaya çıkmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim bildirgesinin hazır hale getirilmesi ile ilgili parti yetkililerine talimat verdi. CHP’nin seçim bildirgesinde ekonomi alanında neler yapılacağı ile ilgili detaylar yer alacağı öğrenildi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile hazırlanacak olan CHP’nin seçim bildirgesinde bulunacak olan bazı maddeler de ortaya çıktı.

Asgari Ücret 2.200 Lira Olacak

Kesin olarak bir rakama belirtilmemekle birlikte asgari ücretin 2.200 liraya yükseltilmesi planlanıyor. Ayrıca CHP tarafından asgari ücretin enflasyona ve ekonomiye endeksli olarak her yıl artırılmasının sözü de verilecek.

Taşerona Kadro Sözü Verilecek

Taşeron olarak çalışan bütün işçilere kamu kadrosuna alınacaklarına dair söz verilecek. Bu maddenin de CHP’nin seçim bildirgesinde yer alması bekleniyor.

Aile Sigortası Uygulaması Başlayacak

Hayata geçirilecek olan aile sigortası uygulaması ile devlet tarafından sağlanan bütün sosyal yardımlar iki katına çıkartılacak Türkiye’deki her ailenin geliri 1.000 liranın üstünde olacak.

Çiftçiye Mazot Desteği Sağlanacak

Devlet geçici tarım işçilerinin sosyal güvenliğini karşılayacak. Çiftçilere mazot fiyatları 2.5 lira olarak uygulanacak. Orman köylülerinin GSS olarak bilinen Genel Sağlık Sigortası primlerini devlet karşılayacak.

Üniversitelilere Burs İmlanı Gelecek

Maddi sıkıntı içinde olan üniversitesi öğrencilerine devlet tarafından karşılıksız bir şekilde burs imkanı sağlanacak. ihtiyaç sahibi bütün öğrencilere ücretsiz olarak ulaşım ve yurt imkanı olacak.

İntibak Yasası Çıkartılacak

Emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye ödenecek. Emekliler ilaç katılım payı ve muayene ücreti ödemeyecekler. Aradaki eşitsizliğe yol açan intibak yasası hemen çıkartılacak.

Vatandaşın Kredi Faizleri Silinecek

Tüketici kredisi kullanmış olan ya da kredi kartı borcu bulunan vatandaşların faizlerinin yüzde 80’lik kısmının silinmesi ile ilgili çalışmalar yapılacak.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.