Ana SayfaEkonomiCumhurbaşkanı Erdoğan: Güney Kore’nin Kanal İstanbul’da Yer Alması İftihar Kaynağı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güney Kore’nin Kanal İstanbul’da Yer Alması İftihar Kaynağı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güney Kore ziyareti sırasında Ulusal Meclis Başkanı Chung Sye – Kyun ile görüşme yaptı.

Türkiye – Güney Kore 4 Anlaşmaya İmza Attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Kore Ulusal Meclis Başkanı ile yaptığı görüşmenin ardından bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin Kanal İstanbul projesinde Güney Kore’nin de yer almasının kendileri için bir iftihar konusu olacağını, Serbest Ticaret Anlaşması’nın bir an önce imzalanması gerektiğini, anlaşmanın çok önemli faydalarının olacağını, Chung Sye – Kyun ile yaptıkları toplantıda 4 farklı anlaşmaya imza attıklarını, yapılan ikili görüşmede ve heyetler arası görüşmelerdeki öncelikli konunun iki ülkenin savunma sanayi ve daha pek çok alanda neler ortaklaşa neler yapabileceği olduğunu söyledi.

Ticaret Hacmimiz Potansiyelin Çok Altında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2012 yılında Türkiye – Güney Kore ilişkilerinin Stratejik Ortaklık düzeyine çıkartıldığını, belirlenen hedeflerin ticaret, ekonomi, teknoloji, bilim ve kültür gibi alanlarda ikili ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde olduğunu, Güney Kore’nin ve Türkiye’nin liderliğini yaptığı MIKTA olarak kısaltılan Türkiye – Güney Kore – Meksika – Endonezya – Avustralya oluşumunun giderek güç kazandığını, 2017 yılında MIKTA Parlamento Başkanlığı toplantısına Güney Kore’nin de katılmış olmasından memnuniyet duyduklarını, iki ülkenin de gelecek dönemde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı planladığını, karşılıklı olarak yıllık bazda 7.5 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip olunduğunu, ancak bu rakamın potansiyelin çok gerisinde olduğunu, bu yüzden de Serbest Ticaret Anlaşması’nın bir an önce imzalanmasının pek çok yarar sağlayacağını da söyledi.

Kanal İstanbul’da Yer Almanız Bizim için İftihar Kaynağı

Türkiye’de bir çok mega proje olduğunu da söyleyen Erdoğan, Çanakkale 1915 Köprüsü’nün de bunlardan biri olduğunu, Güney Kore’nin bu projede yer almasının Türkiye’yi çok mutlu ettiğini, şimdi ise gündemde olan Kanal İstanbul adlı projenin olduğunu, Kanal İstanbul’da da Güney Kore’nin yer almasının kendileri için bir iftihar kaynağı olduğunu, bunu sağlayabilmek için de Serbest Ticaret Anlaşması’nın bir gereklilik olduğunu, bir an önce imzalanması halinde iki ülkenin de büyük faydalar sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.