Ana SayfaEkonomiÇevre ve Şehircilik Bakanı’ndan Bütün Detayları ile İmar Barışı Açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı’ndan Bütün Detayları ile İmar Barışı Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gündemde olan imar barışı ile ilgili bazı açıklamalar yaptı.

Bakan Özhaseki İmar Barışının Ayrıntılarını Paylaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulunarak bu barış sayesinde bütün sorunların çözüme kavuşacağını, bundan böyle aykırı davranan herkesin hapis cezasına kadar varabilecek tedbirlerle karşılaşabileceğini söyledi. Özhaseki, düzenlediği bir basın toplantısı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevki gerçekleşen imar barışı ile ilgili ayrıntıları paylaştı.

Türkiye Göçe Hazırlıksız Yakalandı

Bakan Mehmet Özhaseki, 1950 yılından sonra sanayileşme ile başlayan nüfus artışına ve hızlı göçe Türkiye’nin hazırlıksız yakalandığını, bu süreçte bazı belediyeler tarafından vatandaşların Hazine arazileri üzerine inşaat yapmasına göz yumulduğunu, bu sayede çekirdek şehirlerin çevresinde kimliksiz, sağlıksız, güvensiz yapılaşmanın oluştuğunu, 31 Aralık 2017 tarihinin bu alanda bir milat olduğunu, bu tarihten sonra inşa edilen kaçak yapıları ilgilendiren tasarının şimdiki halinde herhangi bir yaptırımın olmadığını, TBMM Komisyonu’nun da uygun görmesi halinde bundan sonra bu gibi yapıların yapanlara, yapılmasına göz yumanlara para cezasından başlayarak hapis cezasına kadar gidebilecek ağır cezaların verilmesi şeklinde tedbirler alınacağını, tedbirlerin sert olması halinde kaçak yapılaşmanın da mümkün olmayacağını da söyledi.

İstanbul Boğazı için İstisna Getirmedik

İstanbul Boğazı’ndaki yapılar için istisna getirmediklerini de söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu bölgedeki uygun olmayan yapıların, Türkiye genelindeki bu tarz yapıların onda birini oluşturduğunu, istisnaları konuşmanın asıl işin önüne geçeceğini, dar gelirli vatandaşların konut ile Boğaziçi’nde fiyatı yüksek olan konutlarda oturanların aynı olmayacağını, ödeyecekleri bedellerin de değişik olacağını, bu gibi usullerin kanunda değil, ilgili yönetmelikte belirtileceğini, imar barışı en adaletli hale getirmeye çalıştıklarını da ifade etti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.