Ana SayfaSağlık40 Yıl Sonra Gelen Şifa

40 Yıl Sonra Gelen Şifa

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

47 yaşında olan ve İstanbul’da yaşayan Hasan Akgül, ilk defa 6 yaşında karşılaştığı fil hastalığının ilk kez bir enfeksiyonla başladığını belirtti. Akgül, “6 yaşındaydım ilk belirti verdiğinde. Önce kızarıklık ve sonra şişkinlik oldu. 5 yıl sonra da diğer bacağa geçti. Gitmediğim hastane, doktor kalmadı. Hastanelerin kapısını aşındırdım. Teşhis edilemedi” dedi.

Bu durumun iş hayatını da etkilediğini belirten Akgül, “2 çocuğum var. Evime, çocuklarıma ve eşime bakmak zorundayım. Bağlama ustasıyım. Bağlama üretiyorum. Belki ayakta durmam gerekmiyor ama kımıldasam ağrı veriyor bu hastalık. Yaralar açılmıştı. Akıntılar oluyordu, çocuk beziyle bağlamak zorunda kalıyordum. İşte bu sebeplerden dolayı 1 yıl önce işten ayrılmak zorunda kaldım. Beni hem maddi hem manevi yönden olumsuz yönde etkiledi. Bacaklarımın yarattığı görüntüden dolayı herkesin meraklı bakışlarıyka karşı karşıya kalıyordum. Bu durum beni psikolojik olarak da yordu” dedi.

Medicana International İstanbul Hastanesi Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Vildan Çerçi’ye başvurduğunu belirten Akgül, “Yıllardır verdiğim çaba 2 ay içerisinde sonuç verdi. Şuan yaşadığım mutluluğu anlatamayacak kadar derin duygular içerisindeyim” dedi.

 

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Vildan Çerçi de fil hastalığı hakkında şu bilgileri verdi:
“Bu tür ileri derece vakalara tanı koymak için bir tetkike ihtiyacımız yok. Ama yeni başlayan bacak ödemlerinde lenfatik sistemine baskı uygulayabilecek diğer faktörler ekarte edilmelidir.Gerekli görülen vakalarda lenfatik sistemi görüntülemek için lenfosintigrafi tetkiki yapılabilir.

Manuel lenf drenaj teknikleri ile tedavi uyguladık. Bu tedavi de iki farklı manuel tedavi ekolü vardır.Földi tekniği (Almanya), Casley-Smith(Avustralya).Ben Casley Smith metodunu temel alarak, kendi yöntemlerimi de ekleyerek tedavi uyguladım. Tedavide temel kural vücudun var olan lenfatik drenaj haritasına uygun olarak, manuel(elle) yolla lenfatik sıvıyı kan dolaşımına yönlendirip, birikmiş bir lenf sıvısını boşaltmaktır. Öncelikle sağlam lenfatik alanlar kan dolaşımına doğru yönlendirilir.Bu sağlandıktan sonra hasta bacaktaki lenf sıvısı bandajlama ve elle, boşaltılan bu alanlara yönlendiririlir. Daha sonra idrarla vücuttan atılır.

Bacağın en şiş yeri 100 cm’di. Şuan 60 cm. Hasta yakınlarına öğretilen basitleştirilmiş masaj bandajlama ve basınçlı çorap giyilmesi ile bacak incelmeye devam edecektir. Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunları yaratabilir. Lenf sıvısı proteinden zengin olduğundan enfeksiyon oluşma riski çok yüksektir ve tekrarlayan enfeksiyonlar ölümcül olabilmektedir” dedi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.