Ana SayfaEkonomiTHY 500 Bin Liralık Unutulan Eşyayı Satışa Çıkarttı!

THY 500 Bin Liralık Unutulan Eşyayı Satışa Çıkarttı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türk Hava Yolları, uçaklarda yolcular tarafından unutulan ve geri alınmayan 45 bin adet eşya ve bagajı satıyor.

45 Bin Adet Eşya ve Bagaj Satılacak

Türk Hava Yolları’nın uçakları ile seyahat eden yolcular tarafından unutulan ve bekleme süresi boyunca gelip alınmayan toplam 45 bin adet eşya ve bagaj ihale yoluyla satışa çıkartıldı. Uçakların kabininde unutulan ve satışa çıkartılan eşyaların KDV hariç toplam bedelinin 500 bin lira olduğu belirtilirken, bu bedelin altında gelen tekliflerin değerlendirmeye alınmayacağı yapılan bir açıklama ile bildirildi.

THY Kayıp Eşyaları 1 Yıl Bekletiyor

THY Kayıp Eşya Depoları yolcular tarafından uçakların içinde unutulan eşyalarla doldu. Her ay depolara binlerce eşya ve bagaj getiriliyor. Yolcular seyahat sırasındaki telaşlarından ve streslerinden dolayı pek çok eşya unutulabiliyor. Türk Hava Yolları tarafından unutulan eşya ve bagajlar seferlerden sonra toplanarak kayıp eşya ofisine teslim ediliyor. Bir süre kayıp eşya ofisinde bekletilen unutulanlar daha sonra depolara alınıyor. THY Kayıp Eşya Depolarında eşyaların bekletilme süresi ise 1 yıl olarak biliniyor. Bu süre bitiminden sonra eşyalar THY tarafından ihale yoluyla satışa çıkartılıyor.

Satış Bedelinin Altındaki Teklifler Kabul Edilmeyecek

THY bünyesindeki Bagaj Hizmetleri Yönetim Müdürlüğü’nün deposunda tutulan 2.242 adet bagaj, 2.740 adet bebek arabası, 265 adet tekerlekli sandalye, 38.295 adet değersiz eşya, 2.233 adet elektronik eşya kapalı zarf usulü ile teklif alınması şeklinde e – ihale yolu ile satılacak. Satılacak olan eşyaların toplam bedelinin KDV hariç 500 bin lira olarak belirlendiği açıklandı. Eşyaların geçici teminat bedeli de 15 bin lira olduğu bildirildi. Uçaklarda unutulan eşyaların satışı ile ilgili teklifler 14 Mayıs 2018 tarihine kadar kabul edilecek. Yapılan açıklamada belirlenen satış bedelinin altında gelen tekliflerin kabul edilmeyeceği de belirtildi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.