Ana SayfaKredilerKredi Kartı Alma Şartları

Kredi Kartı Alma Şartları

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’de kredi kartı kullanım oranı bir hayli fazla. Ancak bu kadar çok kredi kartı kullanımı olmasına rağmen bilinçli tüketici ise çok az seviyede. Bunun sonucunda da çoğu vatandaş yanlış kullanımların sonucunda borç bataklarına düşüyor. Kimse kredi kartı alma şartları ve kredi kartı aldıktan sonra yapılması, uygulanması ve dikkat edilmesi gerekenlere bakmıyor, okumuyor.

Kredi Kartı Alma Şartları

İlk olarak kredi kartının alınması için yapılması gerekenlerin başında 18 ve üzeri yaşta olunması geliyor. Ancak 16 yaşında olan bir kişi de aileleri ile ek kart olarak kredi kartı temin edebilmektedirler. Ancak yasal olarak 16 yaş için ile gerekirken, 18 yaşına giren bir kişi kredi kartı başvurusu yapabilmektedir. Yani 18 yaşından gün almış herkesi istediği bankaya giderek kredi kartı başvuru formunu eksiksiz oldurarak anında kartına sahip olabilirler. Ancak yine de bankalar ilk aşamada kişilerin kredi kartı almaya uygun olup olmadığının araştırması yapılır. Uygun görülmesi halinde de kredi kartı verilir.

Kredi Kartı Başvurusu Yöntemleri: Anında Kredi Kartı Başvurusu

Şubeden kredi kartı başvurusu yapılabilindiği gibi, şubeye gitmeden, anında kredi kartı başvurusu yapmak da mümkündür. Bu telefon bankacılığı, internet bankacılığı, bankanın internet sitesi gibi kanallardan olmaktadır. Eğer kredi kartı başvurusu yapacak kişilerin o bankada hesapları da var ise anında kredi kartı başvurusu internet üzerinden çok daha kolay gerçekleşmektedir. Başvurunun değerlendirilmesi sonucunda karta onay gelirse kredi kartı açılış işlemleri tamamlanır ve kullanıma açılır.

Kredi Kartı Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemizde kredi kartlarının en çok kullanım alanlarından biri alışveriş. En çok kart kullanımında bir takım koşulların sağlanması istenmektedir. Bunlardan biri ve en önemlilerden biri olan limit kontrolüdür. Bir kişinin toplam kredi kartı limiti aylık elde ettiği kazancın en fazla 4 katı kadar olabilmektedir. Hiçbir zaman bu seviyenin üzerine çıkılmamaktadır. Bu nedenle kişilerin kredi kartı başvurusu esnasında istedikleri limit ile gelirlerine dikkat etmelerinde fayda bulunmaktadır.

Gelir Belgesinin Kredi Kartı Üzerindeki Önemi

Kredi kartı alma şartları arasında bulunan bir diğer önemli konu ise gelir belgesidir. Gelir belgesi olmayan bir kişinin kredi kartı alması pek de mümkün değildir. Bir ihtimal, kredi kartı başvurusu yapılan bankaya teminat gösterilerek, hesaba bağlı para bulundurulması ve kredi kartı alınması mümkün olabilir. Ancak bunun her banka tarafından uygulanmayacağının bilinmesi gerekmektedir.

Kredi kartı alma şartları arasındaki bir diğer önemli konu ise kredi notudur. Kredi alırken de kredi kartı alırken de bankalar kredi notunu çok önemsemektedir. Kredi notu, geçmişteki bankalar ile olunan davranışların finansal sonucudur. Yani öncesinde kredi kartı ödemelerini yahut kredi ödemelerini aksatmış birinin kredi kartı alması, hiç ödeme aksatmamış kişiye göre çok daha düşüktür.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.