Ana SayfaEkonomiHaftanın Kazandıranları Altın ve Döviz!

Haftanın Kazandıranları Altın ve Döviz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bu içerikte neler var?

Bu haftanın son işlem gününün tamamlanması sonrasında haftanın kazandıran ve kaybettiren yatırım araçları belli oldu. Bu hafta altın ve döviz yatırımcısının yüzü güldü. Borsa ise haftayı kayıpla tamamladı.

Altın Yüzde 3,89 Değer Kazandı

Bu haftanın ilk işlem gününden son işlem gününe kadar Borsa İstanbul dahilinde işlem görmekte olan BIST 100 Endeksi hisseleri ortalamada yüzde 4,66’lık gerileme kaydetti. Altın piyasasındaki fiyatlarsa ortalamada yüzde 3,89 arttı. Haftalık bazda dolarsa yüzde 4,92’lik prim yaptı.

Borsada Bu Hafta

BIST 100 endeksinin haftalık değişimi incelendiğinde haftanın en yüksek seviyesi 108 bin 170,80 puan oldu. Endeksin en düşük puanı ise 101 bin 548,50 puan olarak kayda alındı. Son durumda BIST 100 endeksi haftayı, geçen haftanın kapanışına kıyasla yüzde 4,66’lık azalışla tamamladı. Endeks haftaya 102 bin 599,22 puanla veda etti.

Altın Piyasasında Bu Hafta

Altın fiyatlarındaki yükselişle yatırımcının yüzünü güldürdü. Bu hafta Kapalıçarşı’da 24 ayarlık külçe altın gram başına yüzde 3,89’luk artış kaydetti. Artış sonrasında altının gram fiyatı 178 lira 90 kuruşa yükseldi. Cumhuriyet altını ise haftayı yüzde 3,91’lik primle tamamladı. Hafta kapanışı ise bin 197 lira ile yapıldı. Sadece bir hafta önde 282 liradan satışa sunulan çeyrek altın, bu hafta 293 liraya kadar yükseldi.

Döviz Piyasası Haftanın Kazandıranlarından Oldu

Döviz yatırımcısı da bu haftanın kazanan yatırımcılarından oldu. 30 Nisan ile başlayan 4 Mayıs ile biten haftada avrodaki kazanç yüzde 3,66 oldu. avronun satış fiyatı 5 lira bandını yeniden aşarak, 5,0680 liraya yükseldi. Dolardaki değişimse yüzde 4,92’lik değer artışına işaret etti. Dolar bu haftayı 4,2470 lira ile tamamladı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.