Ana SayfaEkonomiKonut Alacaklara Müjde! Konutta KDV ve Tapu Harçları Düşürüldü!

Konut Alacaklara Müjde! Konutta KDV ve Tapu Harçları Düşürüldü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tapu harçlarındaki oran 31 Ekim 2018 tarihine kadar binde 20, daha sonra da binde 15 oranında olacak.

Konut Teslimatında KDV Oranı Yüzde 8’e İndirildi

Tapu harçlarında değişiklik yapılması ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre tapu harç oranları 31 Ekim 2018 tarihine kadar binde 20 oranında tahsil edilecek. 31 Ekim tarihinden sonra tapu harçları binde 15 oranına düşecek. Tapu işlemleri üzerinden alınan tapı harcı, konutlarda ve işyerlerinde belirlenen tarihten sonrası için binde 15 olarak değiştirildi. Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla konutların teslimatı sırasında uygulanmakta olan yüzde 18 oranındaki KDV de 31 Ekim 2018’e kadar yüzde 8 oranına çekildi. Tapu harcı de yüzde 4 oranından yüzde 3 oranına indirildi.

Tapu Harçlarında Oran Değiştirildi

Gayrimenkul sektörü tarafından uzun zamandır beklenen yeni düzenlemeler yapıldı, KDV ve tapu harcında indirim oldu. Bakanlar Kurulu’nun bu konuda aldığı kararla konut teslimatlarında halen yüzde 18 olarak uygulanan KDV 31 Ekim 2018 tarihine kadar yüzde 8’e indirildi. Tapu harçları da aynı tarihe kadar yüzde 3 olarak alınacak. Tapu harçlarının mevcut uygulanma oranı yüzde 4 olarak biliniyor. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre; tapu işlemleri sırasında binde 20 olarak tahsil edilen tapu harcı işyerlerinde ve konutlarda 31 Ekim tarihinden sonra yüzde 15 olarak tahsil edilecek. 2017 yılında tapu harcı indirimine gidilmiş, fakat bu indirin 30 Eylül 2017 tarihine kadar sürmüştü.

Konut Kredisi Faizlerinde de İndirim Bekliyoruz

Halk GYO ve GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin konuya dair yaptığı açıklamada 2017 yılının eylül ayına kadar uygulanan ve gayrimenkul sektörünün desteklenmesini amaçlayan pek çok teşvik olduğunu, şimdi de bu teşviklerin yeniden hayata geçirilmesini beklediklerini, yapılan yeni düzenlemenin yanı sıra bankaların konut kredisi faiz oranlarının da düşürülmesi gerektiğini, konut kredi kullanımının bu sayede artacağını ve konut satışlarında da beklenen canlanmanın görüleceğini söyledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.