Ana SayfaEkonomiHurda Gemilerden 3 Ayda 60 Milyon Dolar Kazanç Sağlandı!

Hurda Gemilerden 3 Ayda 60 Milyon Dolar Kazanç Sağlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, 2018 yılının ilk 3 aylık döneminde hurda gemilerden 60 milyon dolarlık kazanç sağlandığını açıkladı.

Hurda Gemiler Ekonomiye Yeniden Kazandırılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda görevli Müsteşar Mustafa Öztürk, yaptığı açıklamada bu yılın ilk çeyreğinde hurda gemiler vesilesi ile 60 milyon dolar kazanç elde edildiğini, bu kazancın kaynağının 33 adet hurda gemi olduğunu, Türkiye’de ve Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde olmak üzere toplam 16 adet geri dönüşüm tesisinde ekonomik ömrünü tamamlamış olan gemilerin geri dönüşümünün sağlandığını ve yeniden ekonomiye kazandırıldığını söyledi.

Gemilerin Yüzde 95’i Dönüştürülüyor

Mustafa Öztürk basın mensuplarına yaptığı açıklamada İzmir Aliağa’da bulunan tesisin Türkiye’deki tek gemi söküm tesisi olduğunu, bu tesiste 22 faklı geri dönüşüm şirketinin faaliyette bulunduğunu, ekonomik ömrünü tamamlamış ve sefer yapmayan gemilerin yüzde 98’lik kısmının çelik malzemeden oluştuğunu, hurda gemilerin yüzde 95’lik kısmının dönüştürülerek yeniden kullanıma kazandırıldığını, bu kapsamda İzmir Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Bölgesi’nden yer alan tesislerde ekonomiye hurda gemilerden dolayı sağlanan katkının 2018 yılının ocak – şubat – mart aylarında 60 milyon dolar olduğunu belirtti.

Gemilerden Sadece Çelik Malzemeler Sökülmüyor

Gemilerin geri dönüştürülmesi işleminin Çevre Kanunu kapsamında ve bu kanuna bağlı olarak yürürlükte olan ilgili mevzuata göre yapıldığını da belirten Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk, hurda gemilerden çeliğin yanı sıra yağ, sintine suyu, asbest, akü, pil, tıbbi atıklar gibi maddelerin de söküldüğünü, bu maddelerin geri dönüşüm firmaları tarafından Atık Alım Senedi karşılığında Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’ne verildiğini, Dernek tarafından bu maddelerin Atık Yönetim Merkezi bünyesinde olan geçici depolarda muhafaza edildiğini, daha sonra bu atıkların kısa adı MoTAT olan Mobil Atık Takip Sistemi’nde çevre lisansı sahibi olduğu görülen geri dönüşüm tesislerine gönderildiğini de ifade etti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.