Ana SayfaEkonomiTüketici Örgütleri Bedava Tatillere Karşı Uyardı!

Tüketici Örgütleri Bedava Tatillere Karşı Uyardı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tüketici örgütlerinin temsilcileri son zamanlarda bedava tatil ile ilgili vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Devre Mülk Mağdurları Dernek Kurdu

Son zamanlarda alınan şikayetler üzerine tüketici temsilcileri vatandaşları uyardı. Temsilciler “Bedava tatil kazandınız!” gibi mesajlarla vatandaşlara ulaşıldığını, ondan sonra işin devre mülk dolandırıcılığına kadar uzandığını söyleyerek vatandaşları dikkatli olmaya davet etti. Devre Mülk ve Tüketici Koruma Derneği Başkanı Özkan Oran bu konuda yaptığı açıklamada kendisinin de bahsi geçen durumla karşılaşarak mağdur edildiğini, bu yüzden de diğer mağdurlarla bir araya gelerek bu derneği kurduklarını söyledi.

Vatandaşlar Adeta Hipnotize Ediliyor

Devre Mülk ve Tüketici Koruma Derneği Başkanı Özkan Oran yaptığı uyarı açıklamasında vatandaşların bedava tatil kazandıkları söylenerek arandığını, bu arama ile bir süreç başlatıldığını, telefon eden kişinin vatandaşlara ister kendileri, isterlerse aileleri ile birlikte kullanabilecekleri bir tatil kazandığını söylediklerini, ancak tatilden önce bir yemek organizasyonlarının olduğunu, çeşitli aktiviteler düzenlediklerini belirterek bu sayede oteli de tanımış olacaklarını söylediklerini, vatandaşlara bu teklifin cazip geldiğini, tüm işlemeleri gerçekleştirdikten sonra da çeşitli pazarlama teknikleri ile karşılarındaki kişileri adeta hipnotize ederek devre mülk sözleşmesini imzalamalarını sağladıklarını da söyledi.

Kullanılmayan Tesise Aidat Ödetiliyor

Özkan Oran, kişilerin sözleşmeleri imzaladıktan sonra pek çok şekilde mağdur olduğunu, çoğu zaman satın aldıkları gayrimenkullerin hisseli olduğunun ortaya çıktığını, inşaatların bir türlü bitmek bilmediğini, ayrıca henüz kullanmaya başlamadıkları bir tesise aidat ödemek zorunda kaldıklarını, cayma haklarının da ellerinden alındığını, şimdiye kadar bu şekilde mağdur edilen 4.000 kişinin olduğunu da belirterek vatandaşları bu gibi aramalara karşı dikkatli olmaları hususunda uyardı.

Tüketicilerin 14 Gün İçinde Cayma Hakkı Bulunuyor

Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz da konuştu ve devre tatillerde 6502 satılı Tüketicilerin Korunması ile ilgili kanun kapsamında imar izni olmayan, resmi satış olmadan kapıda sözleşme imzalatmak suretiyle gerçekleşen devre mülk işlemlerinde kişilerin 14 gün içinde cayma haklarının bulunduğunu, tüketicilerin bu konuda duyarlı ve bilinçli olmaları gerektiğini, devre mülkün bulunduğu bölgeyi görmek amaçlı düzenlenen gezilerde sözleşmeye imza atmak gibi bir zorunluluklarının olmadığını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.