Ana SayfaBankacılıkKredi Kartı Borç Taksitlendirmesi Nasıl Yapılır?

Kredi Kartı Borç Taksitlendirmesi Nasıl Yapılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Kartı borcuyla ilgili olan mevzuat çerçevesinde kredi kartı üzerinden yapılandırma işlemi gerçekleştirilirse en fazla taksitlendirme seçeneği 12 ay olarak belirlenmiştir. Ancak ihtiyaç kredisi kullanılması halinde bu en az 48 ay olarak belirlenmiştir. Benzer şekilde söz konusu mevzuat çerçevesinde kredi kartı borcu için gecikme durumları hariç olmak üzere uygulanan faiz oranı en fazla Merkez Bankası’nın açıkladığı akdi faizdir. Peki Kredi Kartı Borç Taksitlendirme Nasıl Yapılır? sorusuna bakalım.

Kredi Kartı Borç Taksitlendirmesi Nasıl Yapılır?

Kredi kartının borcunun taksitlendirmesi bankadan bankaya göre değişiklik göstermektedir. Yani borcun olduğu bankanın kendi şartlarına göre belirlenmektedir. Krediler ve kredilerde uygulanan faiz oranlarında olduğu gibi bankaların kendi özelinde uyguladığı bir takım şartlar bulunmaktadır. Ancak yine de bankaların geneli vatandaşların ilk olarak gelir durumunu dikkate almaktadır.

Kredi kartı borç taksitlendirmesi işleminin borç birleştirme kredilerinden olan farkı vardır. Bu fark findeks kredi notunun yeterli seviyede olmaması halinde bile borç taksitlendirme işlemi yapılmaktadır. Bunun sebebi ise kredilere benzer şekilde kredi kartı borçlarında da bankaların batık vermek istememeleridir.

Borç Transferi yani kredi kartı yapılandırma kredileri son zamanlarda bankalarda en çok başvurunun gerçekleştiği kredi türleri arasında bulunmaktadır. Bunun asıl sebebi ise, vatandaşların mevcut durumda bulunan kredi, nakit ve kredi kartı borçlarını tek bir çatı altında toplamak istemeleridir. Bu durumda da 12 ay yerine 48 ay vade imkanı tanınıyor. Diğer bir yandan ise vatandaşların kredi kartı üzerinden gerçekleştirdikleri taksitlendirme işlemleri en fazla 12 ay olduğu için, 48 ay vadeli borç yapılandırma herkes için çok daha avantajlı oluyor.

Nakit Avans Kullanabilirsiniz

Kredi kartı borç taksitlendirmesi nasıl yapılır sorusunun bir cevabı nakit avans kullanmaktadır. Yani borcun kredi kartı üzerinden yapılandırılmasında olduğu gibi taksitli nakit avans kullanılması halinde azami 12 ay taksitlendirme yapılmaktadır. Fakat kredi kartında yeterli seviyede limit olmaması halinde 15.000 Türk Lirasına kadar kredi kartı üzerinden taksitli nakit avans kullandıran bankalar bulunmaktadır. Bu kapsamda da kredi kartı borcum var diyenlerinde ilgili bankayla nakit avans kullanımı hakkında bilgi almalarında fayda bulunmaktadır. Diğer bir yanda ise yeterli seviyede gelirin olmamasında taksitli nakit avans kullanımı kapsamında özel olarak bankalar tarafından limit yükseltilmesi mümkün olabiliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.