Ana SayfaEkonomiTİM Başkanı: Türkiye’de Kriz Yok! Rekor İhracat Var!

TİM Başkanı: Türkiye’de Kriz Yok! Rekor İhracat Var!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kısa adı TİM olan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’de ekonomik kriz olmadığını, ihracatta sürekli artış sağlandığını söyledi.

İhracatta Rekorlar Kırılıyor

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan açıklamada Türkiye’de herhangi bir ekonomik kriz olmadığını, tam tersine ülkemizin yaptığı ihracat rakamının 1.5 yılık süreçten bu yana sürekli olarak artış sağladığını, son 7 aydan beri gerçekleşen ihracat rakamlarında da çift hanelere ulaşıldığını, bu alanda rekorlar kırılmaya başlandığını söyledi.

2018 Yılında Yüzde 5.5 Büyüme Bekleniyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracat alanında Türkiye’nin rekorlar kırmaya başladığını, son 7 ayda ihracattan elde edilen oranların çift haneli rakamlara yükseldiğini, belirtildiği gibi Türkiye’de ekonomik bir kriz durumunun olmadığını, aksine ihracatın arttığını, ülkenin 2017 yılında yüzde 7.4 oranında büyüme kaydettiğini, 2018 yılı ile ilgili de yüzde 5.5 oranında büyüme beklentisi olduğunu söyledi.

19 Firmaya 23 Proje için Destek Sağlandı

TİM Başkanı Büyükekşi, bir ülkenin ihracat sağlayabilmesi için öncelikle üretimin yapılması gerektiğini, süper teşvik olarak nitelenen Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi’nin dahilinde desteklenecek olan projelerin önemli olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 projeye teşvik verildiğini açıklandığını, 19 ayrı firmaya 23 proje için teşvik verildiğini, bu projelerden cari açığa 19 milyar dolarlık katkının sağlanmasının beklendiğini, bu rakamın 6 milyar dolarlık kısmının ihracat olumlu yansımalarının olmasının da beklendiğini de belirtti.

Devlet İhracatçıları Destekliyor

Devlet tarafından ihracata dayalı olan yatırımların desteklendiğini de söyleyen Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin gelişiminin sürdürülebilir olması için kesinlikle ihracat olması gerektiğini, ihracatın da üretim, büyüme, istihdam ve refah anlamına geldiğini, Türkiye’de üretim yapan sanayicilerin sadece yurtiçi piyasalarda değil yurtdışı piyasalarda da var olması konusunda devlet tarafından destek verildiğini de ifade etti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.