Ana SayfaGündemBankacılık Sektörünün Değişimi ve Gelişmesi Devam Ediyor!

Bankacılık Sektörünün Değişimi ve Gelişmesi Devam Ediyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, katılım sağladığı Türkiye Bankalar Birliği 61. Genel Kurul Toplantısı’nda konuşma yaptı. Akben, konuşmasında bankacılık sektörünün geçirdiği değişimden bahsetti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Akben, TBB 61. Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Türkiye’de bankacılık sektörünün büyük bir değişim geçirdiğini ifade etti. Son 16 yıllık dönem içerisinde bankacılık sektörünün niceliksel olarak ve niteliksel olarak önemli bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu belirten Akben, sektör hakkında değerlendirmelerini paylaştı.

Sürdürülebilir Büyüme Sağlam Finansal Sistemle Mümkün!

Tüm ülkelerde finansal sistemin sahip olduğu performansın ve işleyişin ülke ekonomisinde önemli bir etki sahibi olduğunu ifade eden Akben, Türkiye’de de bu durumun söz konusu olduğunu belirtti. Tasarrufların, vatandaşların reel sektör ile olan ilişkilerinin, en uygun maliyetle finansal ihtiyaçların karşılanmasının Türkiye ekonomisi için önemli olduğunu belirten Akben, uzun vadeli ve sürdürülebilir bir büyümenin elde edilebilmesinin istikrarlı, sağlam ve güvenli finansal sistemle mümkün olacağını vurguladı.

Bankacılık sektörünün sahip olduğu ana görevin ve motivasyonunun kredi sisteminin etkin bir çalışma içinde olması, tasarruf sahiplerinin tüm haklarının korunması ve finansal sistemde istikrarın sağlanması olduğunu belirten Akben, istikrarlı bir şekilde büyüme gösteren ve sahip olduğu riskleri de gelişmiş yaklaşımlar eşliğinde yönetmeyi başaran bir bankacılık sektörünün, hem Türkiye için, hem de bölge için bir öncelik yarattığını, bu alanda yapılan uluslararası düzenlemelere ve standartlara dikkat edildiğini belirtti.

Bankacılık Sektörü Son 1 Yılda Yüzde 17,8 Oranında Büyümeyi Başardı!

Bankacılık sektörünün dününü ve bugününü kıyaslayan BDDK Başkanı Akben, sektörün 2002 yıl sonunda 213 milyar Türk Lirası düzeyinde bir aktif büyüklüğe sahip olduğunu, bu rakamın 2015 yılında ilk defa milli geliri geçtiğini, 2018 yılı Mart ayı itibariyle yeni rakamın ise 3,4 Trilyon Türk Lirası seviyesi olduğunu belirtti.

Türkiye’de bankacılık sektörünün önemli bir değişim ve gelişim gösterdiğini vurgulayan Akben, sektörün küresel düzeyde yaşanan belirsizliklere ve olumsuz olan piyasa şartlarına rağmen yüzde 17,8’lik büyüme oranına son 1 yıl içerisinde ulaştığını belirtti.

Bankacılık Sektörü Önemli Bir İstihdam Kaynağı

Türkiye’de şu anda aktif olarak 51 adet bankanın, 11 bin 549 adet şube ve 208 bin 210 adet banka personeli ile faaliyetlerine devam ettiğini belirten Akben, bankacılık sektörünün önemli bir istihdam kaynağı da olduğunu belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.