Ana SayfaEkonomiFransa Ekonomi Bakanından Korkutan Air France Senaryosu

Fransa Ekonomi Bakanından Korkutan Air France Senaryosu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fransa’nın en büyük havayolu şirketleri arasında yer alan Air France’da grev krizi çözülemedi. Ülkenin ekonomi bakanının havayolu hakkında yaptığı açıklama ise dikkat çekecek türden oldu. Bakan Bruno Le Maire, şirket için gerekli adımların bir an önce atılmasını yoksa şirketin tarih olacağını ifade etti.

Air France Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Air France’da sular bir türlü durulmadı. Şirket çalışanlarının zam talepleri ve çalışma şartlarına yönelik istekleri yönetim tarafından kabul edilmedi. Çalışanlar ise çareyi greve gitmekte buldu. Grevin şirkete ve sektöre etkileri ise olumsuz oldu. Ülke gündemini uzun zamandır meşgul eden Air France hakkında son değerlendirme, Fransa Ekonomi Bakanından geldi. Bruno Le Maire şirketteki krizin büyük olduğunun altını çizerek, “Şirketin bu duruma gelmesini anlayabilmiş değilim. Şirketin devamlılığı için, gerekli adımları bir an önce atmalı. Yoksa şirket yok olabilir” dedi.

İş bırakan şirket çalışanlarına seslenen Fransa Ekonomi Bakanı, ücret konusunda uzlaşıcı bir tavır içerisine girilmesinin önemli olduğunu, Air France yönetiminin teklif ettiği zammın kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi.

11 Milyon Kişilik Kapasiteye Sahip!

Ulusal havayolu şirketinin yolcu kapasitesi incelendiğinde 11 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verme kabiliyetine sahip olan şirket, Avrupa’da en büyükler arasında yer alıyor. İşte buna dikkat çeken Maire, şirketin ayakta kalabilmesi için personelin sorunluluklarını eksiksiz yerine getirmesini, yoksa Air France’ın varlığının tehlikeye gireceğini tekrarladı.

Grev 2 Aydır Devam Ediyor

Öte yandan ulusal havayolu şirketinde çalışan pilotlar, kabin görevlileri ve yer hizmetleri personeli 2 ayı aşkın bir süredir, belirlenen günlerde iş bırakıyor. Bu kapsamda çalışanları temsil eden sendikalar yüzde 6’lık zam taleplerinin yerine getirilmemesi halinde grevin devam edeceğini ifade ediyor.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.