Ana SayfaEkonomiTemmuz Ayında Emekliler Ne Kadar Zam Alacak?

Temmuz Ayında Emekliler Ne Kadar Zam Alacak?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

1 yılda maaşları 2 kez zamlanan emekliler 2018 yılının temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam alacaklar? Temmuz ayı emekli maaşı zammı hesaplaması haberimizin devamında…

Temmuz Ayı Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşlarına zam oranının ne kadar olacağı milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Emekli maaşlarına devlet tarafından ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez zam yapılıyor. Önümüzdeki temmuz ayında emekli maaşlarına zam ne kadar olacak sorusu son zamanlarda en çok sorulan sorular arasındaki yerini alıyor. Emekli maaşı zam oranı enflasyon oranlarına göre belirleniyor. 2018 yılının ilk üç ayına ait enflasyon oranının yüzde 4.64 olduğu açıklandı.

Emekli Maaşına Zam Oranı Nasıl Hesaplanır?

Temmuz ayının emekli maaşlarına yansıyacak zam oranını yılın ilk altı aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyecek. Ekonomi uzmanları 2018’in ilk altı ayında enflasyon oranının yüzde 5.5 – yüzde 6 civarında olacağını tahmin ediyorlar. Bağ – Kur ve SSK emekli zammı bu orana göre netleşecek, ancak bu tahminlerle emekli maaşına ne kadar zam yapılacağının hesaplanması da mümkün. Memur emeklileri 2018 yılının ocak ayında enflasyon farkından doğan 5.69 oranında zam almıştı.

Emeklilere Bayram İkramiyesi

Emeklilere Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda 1.000 lira tutarında ikramiye verileceği de geçtiğimiz günlerde açıklandı. Emeklilerin ve ikramiye alacağı diğer kesimin alacağı bayram ikramiyelerine herhangi bir kesinti uygulanamayacağı gibi hacizli maaşlarda hacze de gidemeyecek. Emekliler ile birlikte ikramiye hakkı doğan diğer kesimlerin ne kadar ikramiye alacağı maaştaki hisselerine ve iş göremezlik oranlarına göre belirlenecek. Emekli maaşını kendisi alan kişiler ise Ramazan Bayramı öncesinde ve Kurban Bayramı öncesinde 1.000’er lira ikramiye alabilecekler. Emekli maaşlarına ayrıca temmuz ayında yılın ilk 6 ayındaki enflasyon oranında zam yapılacak.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.