Ana SayfaEkonomiEmlakçılık Mesleğine Yeni Düzenlemeler Geliyor!

Emlakçılık Mesleğine Yeni Düzenlemeler Geliyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan yapılacak olan düzenlemeler ile emlakçılık sektörünün daha düzenli duruma getirileceğini söyledi.

Her Önüne Gelen Emlakçılık Yapamayacak

Kısa adı TEMFED olan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, emlak sektöründe yapılması planlanan yeni düzenlemeler hakkında konuştu. Hacı Ali Taylan, emlak sektöründeki yeni düzenlemelerle emlakçılığın daha düzenli bir duruma getirileceğini, bu düzenlemelerin 3 ya da 4 ay içinde hayata geçirileceğini, emlakçılık mesleğinin her önüne gelenin yapacağı bir meslek olmaktan çıkartılacağını, ayakçı diye tabir edilen kişilerin şimdiden ortadan kalktığını, 2018 yılının bu sektörde kurallara uymayanlara çok büyük para cezalarının uygulanacağı bir yıl olduğunu söyledi.

Emlak Sektörü Yeniden Yapılandırılacak

TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin son dönemlerde kaydettiği gelişimin büyük olduğu, aşırı talep olmasından dolayı gayrimenkul fiyatlarında da yükselişler görüldüğünü, bu yüzden de emlak sektörünün her gün biraz daha önemli hale geldiğini, meslek ile ilgili bazı sıkıntıların olduğunu, bunların giderilmesi için çalışmalar yapıldığını, emlak sektörünü önümüzdeki 3 – 4 ay içinde yeniden yapılandırmanın beklediğini, gayrimenkul sektörünün ülke ekonomisine katkısının büyük olduğunu, yapılacak yapılandırma ile bu katkının daha da üst seviyelere çıkartılmasının hedeflendiğini, 27 N,san 2018 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri ve Türkiye’deki STK temsilcilerinin de katılım gösterdiği bir çalıştay yapıldığını da ifade etti.

Emlakçı Olmak İsteyene Okul Şartı Geliyor

Çalıştay kapsamında yeni bir yönetmelik hazırlandığını da söyleyen Hacı Ali Taylan, bu yönetmelikte belirlenen kurallarla herkesin emlakçılık yapamayacağını, örneğin okul şartının getirileceğini, lise mezunu olmayan kişilerin bundan böyle emlak danışmanı olarak çalışamayacağını, emlak danışmanlarının yeni adının da Sorumlu Emlak Danışmanı olacağını, bu gibi çalışmalarla emlakçılık mesleğinin daha verimli ve değerli hale getirilmiş olacağını, 2017 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan ulusak meslek standartları ile de emlakçılığın kurallarının belirlendiğini de sözlerine ekledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.