Ana SayfaEkonomiOrdu’da Kiralık Ev Bulmak Zorlaştı! Araplar Satılık Konuta Yöneldi

Ordu’da Kiralık Ev Bulmak Zorlaştı! Araplar Satılık Konuta Yöneldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Karadeniz’in şirin kentlerinden olan Ordu’da konut fiyatları aldı başını gitti. Artan konut satış fiyatları kiralarında artmasını beraberinde getirdi.

Ordu İli Arapların Gözde Kentlerinden Oldu!

Ordu ilindeki konut satış fiyatları ve ev kiraları hakkında bilgi veren Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı, fiyatların artış eğilimine devam ettiğinin altını çizdi. Dernek başkanı Uğur Yüce açıklamasında yeni üretilen binaların kiralarının yüksek olduğuna işaret ederek, bu yapılara Arapların ilgisinin yüksek olduğunu dile getirdi.

Kiralık Ev Bulmak Zorlaştı

Özellikle kent merkezinde kiralık ev bulmanın her geçen dönem biraz daha zorlaştığını aktaran Yüce, konut üretimininse aralıksız devam ettiğini aktardı. İl merkezinde yeni üretilen konut fiyatlarının 200 bin liralık fiyattan başladığını belirterek, fiyatın bir milyon liraya kadar yükseldiğini söyledi. En lüks konut fiyatınınsa 750 bin liralık banttan başladığına dikkat çekti. Kiralık evlerin 500 liradan başladığını, kiraların bin liraya kadar yükseldiğine vurgu yaptı.

Ordu – Giresun Havalimanı İvme Kazandırdı

Dernek Başkanı Uğur Yüce, 2018 yılı fiyatlarını da değerlendirdi. Kente olan ilginin hem yerli hem de yabancılar açısından yüksek olduğunun altını çizerek, “Ordu – Giresun Havalimanı kentin katma değerini artırdı. Ordu, ulaşım imkanlarının artmasıyla turist akınına uğradı. Öte yandan eğitim için kentimize gelen öğrencilerde konut fiyatlarının ve kiralarının artmasında rol oynadı. Artan nüfus yeni konut ihtiyacını da ortaya çıkardı. Kentimizdeki konut üretimi devam etse de, özellikle son yıllardaki talep üretimden fazla oldu. Yeni yapılarsa kiralık olmaktan ziyade satılık. Kiralık evin talebin gerisinde kalması ise fiyatları yükseltti. Kent merkezine baktığımızda inşa edilecek alanda kalmadı. Bu nedenle Ordu için kentsel dönüşüm artık şart oldu. Kentimize yeni bir imar planı ve yeni caddeler yapılmalı” dedi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.