Ana SayfaEkonomiYemek Kartlarında Yeni Yönetmeliğin Detayları Ortaya Çıktı!

Yemek Kartlarında Yeni Yönetmeliğin Detayları Ortaya Çıktı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmeliğe göre yemek kartlarında indirim uygulamasına son verildi.

Yemek Kartı Komisyonları Aşağı Çekildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca hazır hale getirilen yeni yönetmeliğe göre yemek kartlarına uygulanan mevcut indirimlere son verildi. Yemek kartlarında komisyon oranı en fazla yüzde 6 olabilecek. Ödemelere ise 30 gün sınırı getirildi. Bakanlık tarafından hazırlanan ve hali hazırda yüzde 12 civarında olan ve esnafın zor duruma düşmesine neden olan yemek kartı komisyon oranlarının düşürülmesine karar verilen yeni yönetmelikte detayla ortaya çıktı.

 Firmalar ve İşyerleri Menfaat Elde Edemeyecekler

Yeni yönetmeliğe göre sektörde yüksek komisyon oranlarının uygulanmasına neden olan indirimlerin uygulanmasına son verildi. Yemek kartı firmaları sözleşme imzaladıkları işyerlerine istedikleri şekilde indirim uygulayamayacaklar ve farklı şekillerde menfaat elde edemeyecekler. İşyeri sahipleri de yemek kartı firmalarından indirim isteyemeyecek ve menfaat saplayamayacak.

Komisyon Oranlarına Yüzde 6 Üst Sınır Geldi

Yemek kartlarında komisyon oranları da yeniden düzenlendi. Komisyon oranlarına yüzde 6 üst sınırı getirildi.  Yemek kartı firmaları iş yerlerinden en fazla yüzde 6 oranında komisyon alabilecekler. Komisyon oranının dışında esnaftan herhangi bir isimle bir bedel talep edilemeyecek. Bu sayede komisyon oranının yüksek olması ve diğer alınan bedeller sebebiyle esnafın üzerindeki mali yükümlülükler de azaltılmış olacak.

Esnafa En Fazla 30 Gün İçinde Ödeme Yapılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine göre yemek kartı firmaları işyeri sahiplerine en geç 30 gün içinde ödeme yapmaktan sorumlu olacaklar. Ödemeler fatura kesim tarihinden itibaren en geç 30 gün içinde yapılacak. Ayrıca yemek kartı firmaları Gümrük ve ticaret Bakanlığı’na da bildirimde bulunmak zorunda olacaklar. İşyerlerine sunulan hizmetlerden doğan karşılıklar için belirlenmiş olan ödeme süreleri aşılamayacak.

Düzenlemelere Uyum Sağlamak için 6 Ay Süre Tanınacak

Yemek kartlarından doğan bakiye devirleri ayın sonu ya da yılın sonu itibariyle yemek kartında kalmış olan bakiyeler herhangi bir koşul aranmadan bir sonraki aya veya yıla devrolacak. Yemek kartı firmalarına ve işyerlerine yeni düzenleme dahilindeki değişikliklere uyum sağlamaları için Bakanlık tarafından 6 ay süre tanınacak.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.