Ana SayfaGündem4 Banka Faiz Oranlarını Düşürdü! Ev Almak Artık Daha Kolay!

4 Banka Faiz Oranlarını Düşürdü! Ev Almak Artık Daha Kolay!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım, bankaların konut sektörünü canlandırmak için konut kredisi faiz oranlarında indirim kampanyası başlatacağını söylemişti. 10 mayıs Perşembe günü bu kampanyaya adım atan ilk banka Ziraat Bankası olmuştu. Ziraat’ten sonra Halkbank, Vakıfbank ve Şekerbank’ta akşam saatlerinde faiz oranlarını düşürdü. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’nın da faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 1,23’ten Yüzde 0,98’e Düştü

Konut kredisi faiz oranlarında indirim kampanyasına adım atan ilk banka Ziraat Bankası oldu. 9 Mayısa kadar 10 yıl vadeli 500 bin TL konut kredisi için %1,23 oranında faiz uygulayan banka, 10 mayıs itibariyle %0,98 faiz uygulamaya başladı. Yani öncesinde Ziraat’ten 10 yıl vadeli 100 bin TL kredi alan bir vatandaşın toplam kredi ödemesi 191.842,07 TL olurken, artık bu 170.504,37 TL olacak. Yeni faiz oranlarına göre 21.338 TL daha az kredi ödemesi yapılacak.

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranları da Yüzde 0,98’e Düştü!

Konut sektörünü canlandırmak, ev almak isteyen ancak bunun için nakiti olmayanlara kapı açmak için düzenlenen kampanyaya ikinci atılım Halkbank’tan geldi. 11 Mayıs Cuma günü itibariyle Halkbank konut kredisi faiz oranları 120 ay vadeli ödeme planında 500.000 TL’ye kadar %0,98 olacak.

Şekerbank ve Vakıfbank’ta Faiz Oranları Düşürdü

Konut kredisi faiz oranlarında indirim için Şekerbank ve Vakıfbank’ta faizlerini %0,98’e çekti. Vakıfbank konut kredisinde yine Ziraat ve Halkbank’a benzer şekilde 10 yıl vadeli 500.000 TL’ye kadar alınan tüm konut kredilerinde %0,98 faiz uygulanacak. Ancak Şekerbank’ta faiz oranı ve kredi üst limiti aynı olup, vade süresi uzunluğu farklı olacak. Şekerbank konut kredisi kullanımında 5 seneye kadar vadelendirme yapılacak. Ayrıca Vakıfbank konut kredisi faiz oranı indirimi 14 Mayıs Pazartesi’nden itibaren geçerli olacak.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.