Ana SayfaEkonomiTHY’nin Yüksek Nisan Ayı Performansı Göz Doldurdu

THY’nin Yüksek Nisan Ayı Performansı Göz Doldurdu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Havayolu ulaşımında dünya liderleri arasında yer alan THY, Nisan ayına ilişkin yolcu ve kargo trafiği verilerini paylaştı. THY yılın dördüncü ayında hizmet verdiği yolcu sayısını 6 milyonun üzerine çıkardı. Şirketin doluluk oranı ise yüzde 83,2’yi gösterdi.

THY Doluluk Oranını Yüzde 83,2’ye Taşıdı

Türkiye’nin gülen yüzü olan THY nisan ayında yolcu sayısını Nisan ayında (Yıl bazında) yüzde 15 oranında artırdı. Şirketin yılın dördüncü ayında sergilediği yüksek performans dikkatlerden kaçmadı. Şirketten yapılan açıklamaya göre Türk Hava Yolları Nisan ayının ilk gününden son gününe kadar tam 6 milyon 400 bin yolcuya kaliteli ve güvenli hizmet verdi. Uçuşlardaki doluluk oranı yüzde 83,2 ile Nisan ayı doluluk oranları arasına en yüksek oranın yakalandığı ay olarak kayda geçti.

THY, aynı ayda kapasitesini (Arz koltuk KM bazında ) yüzde 6,1 artırdı. Bu kapsamda toplamdaki doluluk oranı, 2017’nin aynı ayına kıyasla 4,1 değerinde artış kaydetti. Şirket bu dönemde dış hatlarındaki doluluğu 4,2 puan artırmayı başardı ve doluluk oranını (Dış Hatlar) yüzde 82,6’ya taşıdı. Öte yandan iç hatlardaki doluluksa yüzde 87,1 seviyesine yükseldi.

Havayolu ulaşımından en çok tercih edilenlerden olan Türk Hava Yolları yılın dördüncü ayındaki talebi (Ücretli Yolcu KM Bazında) yüzde 12 artırdı.

Şirketin hava kargo ve posta hacmindeki değişim yıl bazında yüzde 1’lik artışa işaret etti.

THY’nin yılın ilk dört ayına ilişkin verileriyse talepteki artışın yıl bazında yüzde 21 oranında olduğunu kanıtladı. Buna göre şirketin yolcu sayısı Ocak ile Nisan ayları arasında yüzde 24 artış kaydetti. Artan yolcu sayısı ile hizmetler 23 milyon yolcuya ulaştı.

Ocak – Nisan dönemi dikkate alındığında şirketin doluluğu 5,8 puan arttı. Bu dönemdeki doluluk oranı yüzde 81,2 seviyesine yükseldi. Dış hatlardaki doluluk 6 puanlık artış sonrasında yüzde 81’lik orana ulaştı. İç hattaki doluluk 4 puanlık artışa ev sahipliği yaptı ve yüzde 86’ya kadar yükseldi.

Şirketin kargo ve posta hacmi yıl bazında yüzde 32’ye varan oranda artış kaydetti. THY buna göre, yılın ilk 4 ayında toplam 425 bin tonluk kargo ve posta taşıdı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.