Ana SayfaGündemOtomotivde ÖTV İadesi Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Otomotivde ÖTV İadesi Resmi Gazete’de Yayımlandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv sektöründe faaliyette olan firmalar üretimde kullanılan cihazların ÖTV iadesi için başvuruda bulunabilecekler.

Otomotiv Üretimde ÖTV İadesi

Otomotiv üretiminde faaliyet gösteren firmalar üretim sırasında kullandıkları hoparlör, radyo ve monitör gibi aletlerin ÖTV olarak bilinen Özel Tüketim Vergisi iadesi ile ilgili üretim tarihinden başlamak üzere 1 yıl içinde başvuruda bulunabilecekler. Bununla ilgili Maliye Bakanlığı tarafından Özel Tüketim Vergisi Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yeni Tebliğ Resmi Gazete’de Yayımlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle otomotiv sektöründeki imalatçı firmalara araçları üretirken kullanmış oldukları radyo, hoparlör, navigasyon, monitör gibi aletler için yapılan ÖTV ödemesinde üretim yapan araç bayilerinin sattıkları araçların şimdi taşıtın bütün bedeli üzerinden bayilerin ÖTV ödeme zorunlulukları bulunuyordu.

İmalatçılara ÖTV Talebi Yolu Açıldı

Yayımlanan tebliğde imalat yapanlara bahsi geçen ÖTV girdilerinin iadesine gidilecek. Buna göre üretim yapanlar üreticiler satın aldıklarını yine ÖTV’li şekilde satın alacaklar ve imalat aşaması tamamlandıktan sonra iadesini de talep edecekler. ÖTV iadesinin aracın üretiminde kullanılan vergilendirme dönemini takip eden dönemden itibaren en geç 1 yıl içinde istenmesi gerekiyor.

5 Bin Liraya Kadar Vergi İnceleme Raporu Aranmayacak

ÖTV iadesine konu olan malların bahsi geçen araçların imalatında kullanıldığının vergi inceleme raporu ya da yeminli mali müşaviri düzenlediği raporla tespit edilmesi ve teşvik edilmesi zorunlu duruma gelecek. 5 bin liradan çok olmayan ÖTV iadesi taleplerinde vergi inceleme raporu, teminat ve yeminli mali müşavir raporu aranmayacak ve vergi daireleri tarafından yapılacak olan kontrollere göre sonuca bağlanacak. İmalat yapmayan ancak motorlu araç ticareti ile uğraşan araç bayileri taşıta ekledikleri ürünler için ÖTV talep edemeyecekler.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.