Ana SayfaEkonomiTESK Başkanı: Zincir Marketler Esnafı Bitiriyor!

TESK Başkanı: Zincir Marketler Esnafı Bitiriyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, zincir marketlerin 394 farklı alanda faaliyette olan esnafı bitirdiğini söyledi.

394 Dalda çalışan Esnaf Bitiyor

Türkiye genelinde serbest meslekle uğraşan ve kendisi için çalışanların genel istihdamın içindeki payı geride kalan 5 yılda yüzde 35.9 oranından yüzde 32.7’ye düştü. TESK Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada 394 ayrı dalda faaliyet gösteren esnafın zincir marketler yüzünden bittiğini söyledi.

Kendi İşini Yapanların Oranı Düştü

Türkiye’de serbest meslekle uğraşan, kendi işyeri olan kişilerin Türkiye genelinde sağlanan istihdama oranı 2013 – 2017 yılları arasındaki dönemde düşüş sergiledi. Buna göre; 2013 yılında serbest meslek sahibi olanların istihdamdaki oranı 35.9 olarak kaydedilirken 2014 yılında yüzde 33.9, 2015 yılında yüzde 32.9, 2016 yılında da yüzde 32.4 oranına geriledi. 2017 yılında kendi işini yapanların toplam istihdama oranı 2016 yılına göre yüzde 0.3 puanlık artış gösterdi ve yüzde 32.7 olarak kaydedildi.

Türkiye’de 9 Milyondan Fazla Serbest Meslek Sahibi Var

Türkiye’de 2017 yılının ikinci çeyreklik döneminde serbest meslekle uğraşan kişiler 9 milyon 379 bin kişi varken, aynı kişilerin 1 milyon 320 bininin işveren olduğu, 4 milyon 781 bini kendi için çalışan kişiler ve 3 milyon 278 bin kişisi de ücretsiz aile işçilerinden meydana geliyor. Bahsi geçen kişilerin cinsiyetlerine göre dağılımları incelendiğinde 6 milyon 59 bin kişinin erkek olduğu görülüyor.

Türkiye’de AVM’ler Esnafı Bitiriyor

Bahsi geçen dönemde Slovenya, Portekiz, Macaristan, Japonya, Almanya ve Güney Kore’de genel istihdamın içindeki oranı düştü. Yeni Zelanda, Hollanda ve İngiltere’de arttı. TESK olarak kısaltılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada zincir marketlerin ve AVM’lerin büyük şehirler öncelikli olmak üzere Türkiye genelinde esnafı bitirdiğini söylediğini, bu durumu rakamların da ispat ettiğini söyledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.