Ana SayfaEkonomiUber mi? Taksi mi? Araştırma Sonuçları Açıklandı!

Uber mi? Taksi mi? Araştırma Sonuçları Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Hizmete girdiği ilk günden bu yana tartışmalara sebep olan Uber şimdi yeni bir araştırmayla gündeme geldi.

Çoğunluk Taksi Kullanıyor

Ünlü araştırma firması Barem Pazar Araştırma ve Danışmanlık’ın yapmış olduğu 432 kişilik bir araştırma sonucu ilginç sonuçlar elde edildi. Araştırma esnasında bahsi geçen kişilerin yüzde 73’ü ulaşım seçeneklerinde taksi kullanmaya devam ederken, yüzde 40’ı ise Uber seçeneğini denemiş. 18 ile 25 yaş gruplarındaki gençlerin yarısı Uber deneyiminden yararlanmış.

Fakat şu an için Uber kullanan birçok görüşmeci taksi deneyimini de yaşamış. Taksiyi tercih eden görüşmecilerin, yüzde 40’ının Uber ve diğer uygulamaları hiç kullanmadığını belirtiyor. Yaş yükseldikçe, Uber’e olan bakış açısı uzaklaşıyor. Bu durumda sonuç 35 yaş üzeri kişilerin ulaşım ile ilgili uygulamalara güvenmedikleri yönünde,

Taksiyi Tercih Sebebi Kolay Ulaşım

Araştırma şirketinin açıkladığı sonuçlara göre taksiyi tercih etme oranı kadınlarda erkeklere kıyasla daha yüksek olduğu görüldü. Yüzde 78 oranıyla kadınlar, erkeklerden daha çok taksi kullanımına yöneliyor. Bunun sebebi de güven duygusu ve taksiye ya da taksi duraklarına yakınlık olarak tahmin ediliyor.  Bir kesim görüşmeci acil durumlar da taksi tercih ederken, aciliyet olmayan, özel durumlarda Uberi kullanıyor.

Uber Kullananlar Memnun

Bir diğer araştırma da, Uber taksi deneyimini yaşamış olanların neredeyse hepsinin bu deneyimden memnun oldukları görülüyor. Neden memnun oldukları sorusuna da, konforlu bir ulaşım geçirdiklerini, şoförün nezaketini ve araç kullanımını, güvenli olmasını ve temizliğinden dolayı memnun oldukları yönünde cevap verdiler.

Taksici Ve Uber Tartışması

Yapılan araştırmaya göre taksici ve Uber tartışması konusunda bilgi sahibi olan kişilerin yüzde 79’u aldıkları hizmetin yeterli olduğunu ve taksicilerin davalarında haksız olduklarını savunuyor. Uber’i denemeyen kullanıcılar ise taksicileri savunuyor.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.