Ana SayfaKredilerRamazanda Konut Kredisi Faiz Oranları Düştü!

Ramazanda Konut Kredisi Faiz Oranları Düştü!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 Ramazan Bayramı geldi çattı. 15 Mayıs ile 14 Haziran tarihleri arası oruç tutulacak olup, vatandaşlar gözlerini bankaların faiz oranlarına çevirdi. Ev almak isteyenlerin hayallerinin gerçekleşmesi için ise Ramazanda konut kredisi faiz oranları düştü. Peki konut kredisi faiz oranları ne kadar? Kredi Faiz Oranları Ne Kadar Değişti?

Ramazanda Konut Kredisi Faiz Oranları Düştü!

Faiz oranlarını düşüren ilk banka Ziraat Bankası oldu. Bunun takibinde de Vakıfbank, Şekerbank, Halkbank, TEB, Vakıf Katılım ve Ziraat Katılım Bankası oldu. Öncesinde yüzde 1 seviyesinin üzerinde olan konut kredisi faiz oranları şuanda bu seviyenin altında. Bu da 10 yıl vadeli 100 bin Türk Lirası tutarında konut kredisi almak isteyenler için ortalama 20 bin Türk Lirası daha az ödeme anlamına geliyor.

  • Ziraat Bankası Ramazanda Konut Kredisi Faiz Oranlarını Düşürdü!

Ziraat Bankası öncesinde 10 yıl vadeli 500 bin Türk Lirasına kadar alınan tüm konut kredilerinde yüzde 1,23 oranında faiz uyguluyordu. Düşen faiz oranları ile birlikte bu oran yüzde 0,98’e indi. Alınabilecek maksimum kredi tutarı ve vade süresinin uzunluğu da değişmedi. Haberin altında tüm bankaların eski ve yeni faiz oranlarını, eskiden ve şimdi ne kadar ödeneceğini görebilirsiniz.

  • Vakıfbank Konut Kredisi

Konut kredisi faiz oranlarını düşüren bir diğer bankada Vakıfbank oldu. Vakıfbank’ta yüzde 0,98 oranında faiz uyguluyor. Yine Ziraat’e benzer şekilde 10 yıl vadeli ödeme planı da oluşturulabiliyor. Vakıfbank öncesinde 10 yıl vadeli alınan bir kredi için yüzde 1,21 faiz uyguluyordu.

  • Şekerbank Konut Kredisi

Şekerbank konut kredisi faiz oranları yüzde 0,98’e indi. Ancak Şekerbank’ın diğer bankalardan farklı olan kriteri 10 yıl yerine 5 yıl vadeli ödeme planı oluşturması. Banka, öncesinde yüzde 1,66 faiz uyguluyordu.

  • TEB Konut Kredisi

TEB konut kredisi faiz oranları öncesinde azami yüzde 1,49’tu. Yeni faiz oranlarına göre yüzde 0,99 olacak. Ancak Şekerbank’la benzer şekilde 5 yıla kadar vadelendirme olacak.

  • Halkbank Konut Kredisi

Halkbank konut kredisi faiz oranları 10 yıl vadeli 500 bin TL’ye kadar yüzde 0,98 oldu.

  • Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası

Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası da konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar alınan 500 bin TL konut kredisi için yüzde 0,98’e çekti.

Konut Kredisi Hesaplama ÖNCESİ-SONRASI

10 yıl vadeli 100.000 TL konut kredisi alındığında;

  • Ziraat Bankası’nda öncesinde 191.842,07 TL geri ödeme yapılıyordu. Şuanda bu rakam 170.504,37 TL oldu. Yani artık 21.337,7 TL daha az ödeme ile Ziraat Bankası’ndan konut kredisi alınabilecek.
  • Vakıfbank’ta öncesinde 190.089,82 TL geri ödeme yapılıyordu. Şuanda bu rakam 170.504,37 TL oldu. Yani artık 19.585,45 TL daha az ödeme ile Vakıfbank’tan konut kredisi alınabilecek.

5 yıl vadeli 100.000 TL konut kredisi alındığında;

  • TEB’de öncesinde 151.969,16TL geri ödeme yapılıyordu. Şuanda bu rakam 133.103,13 TL oldu. Yani artık 18866.03 TL daha az ödeme ile TEB’den konut kredisi alınabilecek.
  • Şekerbank’ta öncesinde 158.696,34 TL geri ödeme yapılıyordu. Şuanda bu rakam 132.740,15 TL oldu. Yani artık 25.956,19 TL daha az ödeme ile Şekerbank’tan konut kredisi alınabilecek.
Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.