Ana SayfaEkonomiÜreticilerden Protesto! Fiyatlar Düşmezse Baklava Üretmeyeceğiz!

Üreticilerden Protesto! Fiyatlar Düşmezse Baklava Üretmeyeceğiz!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Antep fıstığı fiyatlarının yükselmesi nedeniyle baklava üreticileri fiyatları protesto ediyorlar.

Fiyatlar 100 Liranın Altına İnmezse Baklava Üretmeyeceğiz

Antep fıstığı fiyatlarının giderek yükselmesinden dolayı baklava üreticileri bayramda üretim yapmayacaklarını açıkladılar. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bugün görüşecek olan üreticiler bu kararlarını belirtecek ve şartlarını bildirecekler. Kısa adı BAKTAD olan Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım Antep fıstığı fiyatlarının ancak 100 liranın altına indirilmesi halinde fıstıklı baklava üretimi yapacaklarını söyledi.

Antep Fısıtığının 1 Kilogramı 200 Lirayı Geçti

BAKTAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım Antep fıstığı fiyatlarının artması sebebiyle bugün Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşme yapacaklarını, ramazan ayında acil bir şekilde fıstık fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini, bunun en hızlı şekilde gerçekleşmesinin yolunun da ithalatın önünün açılması olduğunu, baklavanın olmazsa olmaz malzemelerinden birinin Antep fıstığı olduğunu, fiyatların son dönemlerde büyük ölçüde arttığını, birinci sınıf baklavalık Antep fıstığının kilogram fiyatının 200 lirayı bulduğunu, üreticilerin de buna tepki gösterdiklerini, fiyatlar düşürülmeden fıstıklı baklava üretmeme kararı aldıklarını söyledi.

Merdiven Altı Üretimde Kilosu 100 Lira

Mehmet Yıldırım, bugün Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşme yapacaklarının altını çizerek kısa vadede ve uzun vadede etki edecek, fıstık fiyatlarının düşmesini sağlayacak taleplerinin olacağını, bu taleplerini Bakan’a ileteceklerini, lisanslı depoculuk uygulamasına geçilmesinin Antep fıstığı fiyatının uzun vadede düşük olmasını sağlayacağını düşündüklerini, ramazan ayında fıstık fiyatlarının en hızlı şekilde çözülmesini istediklerini, bunun en hızlı yolunun ithalatın yolunun açılması olduğunu, ticareti yapılan Antep fıstığını önemli bir kısmın kayıt dışı olduğunu, merdiven altı üretimde 100 lira civarında 1 kilo fıstık satıldığını tüketicilerin alışveriş yaptıkları yerin üretime izni olup olmadığına dair belgeyi görmek istemesi gerektiğini de belirtti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.