Ana SayfaEkonomiTezgahların En Pahalı Balığı Belli Oldu! Kilosu 80 Lira!

Tezgahların En Pahalı Balığı Belli Oldu! Kilosu 80 Lira!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

15 Nisan tarihinde denizlerde av sezonunun sona ermesinden sonra mezgit tezgahlardaki en pahalı balık olarak yer alıyor.

Av Yasağından Dolayı Mezgit Avlanamıyor

15 Nisan’da denizlerde av yasağının başlamasının ardından kıyıda balıkçılık yapanlar tarafından avlanan mezgitin fiyatı sayının az olmasından dolayı yükseldi. Balıkçıların az sayıda avladığı mezgitin kilogram fiyatı 80 liradan satılıyor. Mezgit bugünlerde tezgahlarda en pahalı balık olarak bulunuyor. Bunun nedeni ise av yasağının başlamış olması, açık denizde balık tutulmasının yasak olması ve kıyı balıkçıları tarafından da az sayıda mezgit yakalanabiliyor olması şeklinde açıklanıyor.

Balık Fiyatları El Yakıyor

Av sezonun kapanmasından sonra balıkçı tekneleri ile Karadeniz’e açılarak balık tutan balıkçılar mezgit, iskorpit, istavrit, barbunya gibi dip balıklarını tutuyorlar. Bu balıklarla birlikte somon, çipura, levrek gibi kültür balıkları da avlanıyor. Karadeniz’de açık denizden avlanan bu balıklar tezgahlarda tüketici ile buluşuyor. Bu sezonda avlanan az olması ve verimsiz olması balık fiyatlarının önceki yıllarla kıyaslandığında üç kat artmasına neden oldu. Balık fiyatlarının el yakıyor olması vatandaşların balık tezgahlarından uzak durmasına yol açıyor. Sevilen balık türlerinden olan 1 kilo mezgitin fiyatı 80 liradan balık tezgahlarında satılıyor.

İstavritin Kilosu 20 Lira Oldu

Barbunya balığının kilosu 60 lira olurken, istavritin kilosu da 20 liradan satılıyor. Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu yaptığı açıklamada fiyatların arzın az, ancak talebin çok olmasından dolayı yüksek olduğunu söyledi. Ahmet Mutlu, özellikle restoranların taleplerini yüksek olduğunu, av yasağı olması nedeniyle balık çeşidinin ve sayısının da az olduğunu, şimdilerde sadece kıyı balıkçıları tarafından avlanmış olan balıkların satıldığını, bunun da fiyatların artışına neden olduğunu da belirtti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.