Ana SayfaEkonomiAkaryakıtta ÖTV İndirimi Yapılacak!

Akaryakıtta ÖTV İndirimi Yapılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Akaryakıt alımlarında dolar ve diğer döviz kurlarına bağlı artışların etkisini azaltmak amacıyla ÖTV indirimi sağlanacak.

Akaryakıt Fiyatlarına ÖTV İndirimi

Petrol fiyatlarında yapılan artışlara bağlı olarak, akaryakıt fiyatlarının bu artışlardan etkilenmemesi amacıyla akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi indirimi sağlanacak. Döviz kurları ve akaryakıt fiyatlarındaki artışa ya da azalışa göre ÖTV tutarlarında değişimler yapılarak akaryakıt ücretlerinin aynı kalması planlanıyor.

ÖTV İndirimini EPDK Duyurdu

Vatandaşın akaryakıta yapılan zamlardan etkilenmemesi, döviz artışının akaryakıt fiyatlarına yansımaması amacıyla Özel Tüketim Vergisi üzerinde gidilen indirim yapılması Bakanlar kurulu tarafından onaylandı.  Resmi Gazete’de yayımlanarak piyasada yaşanan olumsuz fiyat artış ve azalışlarından vatandaşı etkilememek için yapılan düzenleme Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından duyuruldu.

Vatandaşların Olumsuz Etkilenmesi Engellenecek

Yapılan düzenleme ile yaşanan olumsuz fiyat dalgalanmalarından, akaryakıt fiyatları etki altına girmemesi hedefleniyor. Yaşanan döviz kurlarındaki değişim ya da petrol fiyatlarındaki indirim ile ÖTV tutarları tekrar eski seviyesine çekilerek, akaryakıt fiyatlarında bir değişim olmaması ve vatandaşın bu değişimden olumsuz etkilenmemesi amaçlanıyor.

Akaryakıt Fiyatlarının Aynı Kalması Sağlanacak

Özel Tüketim Vergisi’nin indirilme amacının gerçekleşen akaryakıt satışlarındaki, akaryakıt fiyatlarının belirlenen fiyatların üzerine çıkmaması ve yapılan petrol zamlarından, döviz kurlarındaki yükselişlerden etkilenmesinin önüne geçilmesi bekleniyor. Yapılan ÖTV indirimi ile akaryakıt fiyatlarında zam ve yükseliş söz konusu olmayarak fiyatların aynı kalması sağlanacak.

17 Mayıs 2018 Tarihindeki Tutar Aşılmayacak

ÖTV tutarının verilen karar ile belirtilen tutarı geçmeyeceği belirtildi. Petrol fiyatlarında herhangi bir indirim durumunda ise, ÖTV bugünkü (17 Mayıs 2018) tutarı aşmayacak şekilde tekrar düzenlenerek uygulamaya alınacak. Verilen karar ile Akaryakıt fiyatlarının yaşamış olduğu döviz kurlarındaki artışa bağlı olan zamdan, perakende olarak satılan akaryakıt ürünlerinin etkilenmemesi hedefleniyor. Yapılan uygulama içerisine giren ürünler 95 oktan kurşunsuz benzin, 98 oktan kurşunsuz benzin, LPG, propan, bütan ve motorin olduğu açıklandı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.