Ana SayfaEkonomiTCMB Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri Verilerini Açıkladı!

TCMB Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri Verilerini Açıkladı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, hafta bazlı “ Menkul Kıymet İstatistikleri ” sonuçlarını açıkladı. Buna göre yurtdışında yerleşik kişiler geçtiğimiz hafta 29 milyon dolara yakın net hisse senedi alımı yaptı. İşte detaylar…

Menkul Kıymet İstatistikleri Detayları…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, her hafta açıkladığı Menkul Kıymet İstatistiklerini yayımladı. Banka tarafından yapılan inceleme neticesinde 11 Mayıs 2018 tarihiyle başlayan haftada yurtdışında yerleşik olan kişilerin hisse senedi alımlarının toplamı 28 milyon 800 bin dolar olarak belirlendi. Öte yandan aynı haftada yurtdışında yerleşik olan kişilerin Devlet İç Borçlanma Senedi satışlarının toplamı 230 milyon 900 bin dolar oldu. Şirket Borçlanma Senetleri satışlarının toplamı ise 5 milyon 800 bin dolara denk geldi.

Yapılan hesaplamaya göre yurtdışında yerleşik olan kişilerin hisse senedi stoku ilgili haftanın sonunda, 40 milyar 133 milyon 500 bin dolar seviyesine gerilemiş oldu. Bir önceki haftanın kayıtları ise hisse senedi stokunun 41 milyar 512 milyon 900 bin dolar olduğunu gösterdi.

Devlet İç Borçlanma Senedi Stoku 27 Milyar 101,3 Milyon Dolar Oldu

11 Mayıs tarihiyle başlayan haftada yurtdışında yerleşik olan kişilerin Devlet İç Borçlanma Senedi stoku 27 milyar 101 milyon 300 bin dolar olarak hesaplandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası söz konusu stokun bir önceki hafta 28 milyar 430 milyon 100 bin dolar olduğunu kayıt altına almıştı.

Şirket Borçlanma Senetleri Stoku 876,9 Milyon Dolara Geriledi

Şirket Borçlanma Senetleri stokunun değişim verileri incelendiğinde TCMB stokun, 5 milyon 800 bin dolarlık azalış sonrasında 876 milyon 900 bin dolara düştüğünü belirledi. Bir önceki haftanın stoku 882 milyon 700 bin dolar olarak kaydedilmişti.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.