Ana SayfaEkonomiTÜİK Verileri Açıkladı! Konut Satışlarında Sert Düşüş!

TÜİK Verileri Açıkladı! Konut Satışlarında Sert Düşüş!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

TÜİK 2018 yılının nisan ayına dair konut satış rakamlarını açıkladı. Rakamlar şaşırttı.

Konut Satışları Yüzde 9.9 Düştü

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bu yılın nisan ayına dair konut satışları ile ilgili rakamlar açıklandı. Açıklanan rakamlara göre Türkiye’de 2018’in nisan ayında konut satışları 2017 yılının nisan ayına göre yüzde 9.9 oranında düştü. Türkiye genelinde geçtiğimiz nisan ayında 103.087 adet konut satışı gerçekleşti.

En Çok Konut Satışı Olan İlk Üç Şehir Belli Oldu

Nisan ayında konut satışlarının en çok gerçekleştiği şehir 17.414 adet konutla İstanbul oldu. İstanbul’un Türkiye genelindeki satışlardaki oranının yüzde 16.9 olduğu açıklandı. İlk sıradaki İstanbul’dan sonra ikinci sırayı 10.352 adet konut satışı ile Ankara izledi. Ankara’nın genel satışlardaki oranı yüzde 10 oldu. İzmir 6.418 adet konut satışı ile üçüncü sıradaki şehir oldu. İzmir’in genel satışlardaki oranı da yüzde 6.2 olarak bildirildi.

En Az Konut Satılan Şehirler de Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2018 yılının dördüncü ayına ait konut satış rakamlarından elde edilen bilgilere göre 2018 nisan ayında en az konut satışı yapılan şehir Hakkari oldu. Hakkari’de nisan ayı boyunca sadece 6 konut satışı oldu. Bu şehri sırasıyla Ardahan ve Bayburt takip etti. Ardahan’da 2018 nisanında 8 konutun satışı gerçekleşirken, Bayburt genelinde 1 ayda satılan konut adedi de 22 olarak kayıtlara geçti.

İpotekli Konut Satışları Arttı

Türkiye’de nisan ayında gerçekleşen ipotekli konut satışları 2017 yılının nisan ayı ile karşılaştırıldığında yüzde 35.6 oranında arttığı görüldü. Nisan ayında Türkiye genelinde 27.912 adet konut satıldı. İpotekli satışların genel konut satışlarındaki oranı yüzde 27.1 oldu. En çok ipotekli satış İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul’da nisan ayında 5.047 adet konut satışı ipotekli olarak yapıldı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.