Ana SayfaEkonomiKGF Kredileri Kullanıma Açıldı! Şirketlere 35 Milyar Liralık Kaynak!

KGF Kredileri Kullanıma Açıldı! Şirketlere 35 Milyar Liralık Kaynak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kredi Garanti Fonu kapsamındaki yeni kefalet paketi şirketlerin kullanımına açıldı.

Kredi Garanti Fonu İkinci Etap Kredileri Kullanıma Açıldı

Kısa adı KGF olan Kredi Garanti Fonu kapsamında bulunan yeni kefalet paketi kullanıma açıldı. KGF kapsamında şirketlere 35 milyar liralık kefaletli kredi kullandırılacak. Kredi Garanti Fonu ile sağlanan ilk etapta kullandırılan kefaletli kredilerin geri dönüşünden toplanan tutarlarla ikinci KGF kefaletli krediler hayata geçirildi. KGF’nin ikinci etap kredilerinde sektör ayrımı yapılmaksızın şirketlere destek sağlanacak.

KGF Kredilerinde Sektör Ayrımı Yapılmayacak

Hazine Müsteşarlığı ile Kredi Garanti Fonu arasında imzalanan protokole göre uygulamanın ikinci etabında şirketlere kullandırılacak kredinin toplam tutarının 35 milyar olduğu bildirildi. 35 milyarlık kredinin, Kredi Garanti Fonu’nun ilk etabında kullandırılan kredilerin şirketler tarafından yapılan geri ödemelerinden sağlandığı belirtildi. Kredi geri dönüşlerinden sağlanan KGF ikinci etap kefaletli kredileri kullanacak şirketler arasında sektör ayrımı yapılmayacağı da bildirildi.

Kredilerdeki Kefalet Oranları Artırıldı

Daha önce Kredi Garanti Fonu ve Hazine Müsteşarlığı arasında imzalanan protokol anlaşması gereğince KOBİ’lere kullandırılacak olan kredilerde kefalet oranı yüzde 80 olarak belirlenmişti. İkinci etap kredilerde ise kefalet oranı yüzde 85’e yükseltildi. KOBİ haricinde olan işletmelere sağlanan kredilerdeki kefalet oranı da ilk etapta yüzde 75 iken; ikinci etapta yüzde 80’e çıkartıldı.

İhracatçılara 5 Milyar Lira Kredi Kullandırılacak

İhracatçılara sağlanan ve kefalet oranı yüzde 100 olan destekler sürerken, Kredi Garanti Fonu ikinci etap kapsamında kullandırılacak olan 35 milyar liralık tutarın 5 milyar liralık kısmı de döviz kazandırıcı ve ihracat faaliyetlerinde bulunan şirketler için ayrıldı. Geriye kalan 30 milyar liralık bölüm de işletmelerin finansmanında kullanılacak. İşletmelere sağlanan bu krediler 1 yıl geri ödemesiz olarak 5 yıl vadede ve uygun faiz oranları ile kullanılacak. 2017 yılında 200 milyar lira tutarında kefaletli kredi kullandırıldı. 2018 yılında ek olarak kullandırılan KGF kredilerinin tutarı da 55 milyar lira olmuştu.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.