Ana SayfaEkonomiMaliye Bakanı Naci Ağbal Açıkladı! Hurda Araç Teşvikinden Nasıl Yararlanılır?

Maliye Bakanı Naci Ağbal Açıkladı! Hurda Araç Teşvikinden Nasıl Yararlanılır?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün yürürlüğe giren hurda araçlara ÖTV teşviki, işyeri satışlarındaki KDV indirimi ve yenilebilir enerji satışına getirilen vergi muafiyeti ile ilgili detayları açıkladı.

3 Önemli Değişiklik Resmi Gazete’de Yayımlandı

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak Bakanlar Kurulu’nun verdiği kararla hayata geçirilen teşviklerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çıkan kararname ile eski aracını hurdaya ayıran kişilere 10 bin lira üst limitli vergi teşviki verileceğini, ayrıca kendi evinin çatısında ya da cephesinde güneş panelleri ile enerji üreten ve enerjiyi satanlara vergi muafiyeti getirileceğini, işyerlerinin satışında KDV’nin yüzde 18 oranından yüzde 8 oranına düşürüldüğünü anlattı.

ÖTV Teşviki Sadece Otomobiller için Değil

Naci Ağbal, ÖTV indiriminin sadece otomobiller için geçerli olmadığını, minibüs, kamyon, kamyonet, panelvan, arazi taşıtı gibi araçlar için de geçerli olduğunu, 16 yaşından büyük araçlar için geçerli olan bu indirimden aracını hurdaya ayıran, ihraç eden ve yeni araç alan kişilerin yararlanacağını, hurda araçların teslim edilmesi gereken yerlerin ve kişilerin nereler ve kimler olduğu ile bunların sahip olması gereken niteliklerin de belirlenmiş olduğunu da söyledi.

10.000 Liraya Kadar ÖTV Teşviki

Yeni ÖTV düzenlemesine göre yeni alınacak olan otomobillerden ve diğer sınıf araçlardan vergisiz fiyatı en fazla 46.000 liraya kadar olanlara 10.000 lira, vergisiz fiyatı 46.000 – 80.000 lira arasında olanlara 8.000 lira, vergisiz fiyatı 80.000 lirayı aşanlara da 3.000 lira ÖTV indirimi sağlanacak. Naci Ağbal bu düzenlemeden nasıl faydalanılacağını da anlattı.

Hurda Araç Teşvikinden Nasıl Yararlanılır?

16 yaşından büyük olan bahsi geçen sınıflardaki aracı olanların ÖTV teşvikinden faydalanmak için öncelikle MKE olarak kısaltılan Makine ve Kimya Endüstrisi’nin Kurumu Hurda Müdürlükleri’ne, büyükşehir belediyelerine, il özel idarelerine ve özel sektör tarafından işletmesi yapılan Ömrünü Tamamlamış Araç Toplama Merkezlerine teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Maliye Bakanı Naci Ağbal, aracını hurdaya çıkartmak isteyen kişilerin araçlarını ihraç etmeleri halinde de ÖTV indiriminden faydalanacaklarını, araçların teslim edildikleri yerlerden kendilerine belge verileceğini, bu belge ile trafik tescil kuruluşlarına giderek aracın kayıttan ve tescilden düşmesini sağlayacaklarını, bu kuruluşlardan alacakları belgeler ile de otomotiv bayilerine giderek ÖTV indirimini talep edebileceklerini anlattı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.