Ana SayfaEkonomiBayram İkramiyesi Emekliyi Tatile Çıkaracak

Bayram İkramiyesi Emekliyi Tatile Çıkaracak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Emekli vatandaşlar artık yılda iki defa bayram ikramiyesi alacak. Emekliler bayram ikramiyelerini nasıl değerlendirecek bilinmese de turizmciler emeklilerin bir kısmının tatile çıkacağını öngörüyor.

12 Milyon Emekli, Bayram İkramiyesi Alacak

Türkiye’de yaklaşık 12 milyon kişi emekli vatandaş bulunuyor. Emeklilerin uzun zamandır beklediği bayram ikramiyesi kararı ise geçen hafta alındı. Karara göre emekli maaşı alan vatandaşlar bundan sonra dini bayramlar öncesinde bin lira bayram ikramiyesi alacak. Yılda iki defa verilecek ikramiye emekliye destek olacak.

Bazı vatandaşlar alacakları bayram ikramiyelerini borçlarını kapatmak için kullanacak, bazıları ise diğer ihtiyaçlarını karşılamak için harcayacak. Öte yandan turizmcilerse emeklilerin bir kısmının alacakları bayram ikramiyesiyle tatil yapacağını düşünüyor.

100 Kişiden 1’i Tatile Çıkacak

Sektörde faaliyet gösteren işletmelere göre bayram ikramiyesi alçak 12 milyon emekli vatandaşın en az yüzde biri, bu parayı tatil için harcayacak. Bu kapsamda sektörde hareketlenmenin başladığı ifade eden turizmciler otel, hotel ve motel telefonlarının çalmaya başladığını belitti. Vatandaşların ege kıyısındaki turizm işletmelerine ilgisinin yüksek olması beklenirken, emeklilerin ir kısmı tatil planlarını yaptı bile.

Kısa adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin genel sekreterliğini yapmakta olan Bedirhan Bayka, konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Emekliye verilecek bayram ikramiyesinin 12 milyonu yakından ilgilendirdiğini belirten Bayka, “Her bir 100 emekliden 1 tanesi bayram ikramiyesini tatil için kullansa, sektör en az 120 bin kişilik artı kazanacak” dedi.

Otel ve Fiyat Araştırmaları Başladı

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği’nin başkanı ise işletmelerin telefonlarının çalmaya başladığını dile getirerek, rezervasyonların başladığını aktardı. Emekli vatandaşların araştırmaya devam ettiğini belirtti ve “Tatile çıkmayı düşünen emekliler otel ve fiyat araştırması içinde. Bu kapsamda bayram öncesinde emeklilerin tatil rezervasyonlarını tamamlayacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.