Ana SayfaEkonomi5 Yıldızlı Oteller Kışın Hastane Olarak Kullanılacak!

5 Yıldızlı Oteller Kışın Hastane Olarak Kullanılacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yazın gözdesi olan 5 yıldızlı otellerin kışın sağlık hizmetlerinde kullanılmasına izin verilecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan Otellere Sağlık Turizmi İzni

5 yıldızlı otellerin yaz sezonunun bitiminin ardından istenen şartları yerine getirmeleri halinde kışın fizik tedavi merkezi, yaşlı bakım merkezi, rehabilitasyon ve termal sağlık hizmetleri merkezi olmasına izin verilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından çıkartılan Konaklamalı Fizik Tedavi ve Rahebilitasyon Merkezleri hakkındaki yönetmeliğe göre konaklamalı rehabilitasyon merkezini ve fizik tedavi merkezini oluşturan tesisler ve merkezler Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi sahibi olması şartıyla uluslararası sağlık turizminde faaliyetlere başlayabilecek.

Sağlık Hizmetleri Entegrasyonu Sağlanacak

Yönetmelik kapsamında hem termal sağlık turizmi, hem fizik tedavi ve rehabilitasyon merkez, hem de yaşlı bakım evi olarak hizmet verecek olan üçlü tesisler sağlık hizmeti sunabilecekler. Özellikle yaşlı bakımı ve engelli bakımı ve bu kişilere verilecek sağlık hizmetleri ile ilgili bu merkezlere entegresi yapılmış bir yapının da olması gerekecek. Bu tesisler Sağlık Bakanlığı’ndan onay alarak faaliyete başlayabilecekler.

Oteller Devlet Hastaneleri ile Bağlantılı Olacak

Yaz sezonunda turizmin gözdesi pozisyonunda olan 5 yıldızlı oteller kış sezonunda bu şekilde hizmet verebilecekler. Kışın atıl durma düşen bu otellere turistlerin giriş çıkışlarını yaptıkları bölümden farklı bir bölüm açılarak kalan yaşlıların ve engellerlin giriş çıkışını buradan yapması sağlanacak. 5 yıldızlı otellerde sağlık hizmeti sunabilmenin öncelikli şartı Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almak olacak. Otel odalarının düzeni sağlık hizmetlerine uygun hale getirilerek, otelde doktor, hemşire ve sorumlu müdür bulunması zorunlu olacak. Bu kişilerin belirlenen kriterleri taşıması gerekecek ve her 10 hastaya 1 hemşire düşmesi de bir zorunluluk olacak. Otelde kalan yaşlılar otelin restoranlarından ve sosyal tesislerinden de yararlanacaklar. Sağlık alanında hizmet verecek olan bu otellerin devlet hastaneleri ile bağlantısı da yapılacak.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.