Ana SayfaEkonomiKredi Kartları ile 1 Günde 12.3 Milyon Adet İşlem Yapıldı!

Kredi Kartları ile 1 Günde 12.3 Milyon Adet İşlem Yapıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

BKM tarafından açıklanan verilere göre annelere alınan hediyelerde rekor kırıldı.

İşlem Adedinde Rekor Kırıldı

Kısa adı BKM olan Bankalararası Kart Merkezi, Anneler Günü’nden önce alınan hediyeler ile ilgili kuyumculuk, kozmetik ve elektronik eşya sektörlerinde rekor kırıldı. BKM’nin açıkladığı verilere göre Anneler Günü’nden önce kredi kartı ve banka kartları ile yapılan alışverişlerdeki işlem adedinin rekor kırdığı ve 1.23 milyon adede ulaştığı, annelere alınan hediyelerde en fazla elektronik eşya mağazalarının, kuyumcuların ve kozmetik mağazalarının tercih edildiği bildirildi.

1 Ayda 64.1 Milyar Liralık Alışveriş Yapıldı

2017 yılının nisan ayına dair kredi kartı ve banka kartları ile yapılan işlemler hakkındaki verileri açıklayan Bankalararası Kart Merkezi, Türkiye’de kullanımda olan toplam kart adedinin bu yılın nisan ayında 200 milyona çıktığını, bu satının 63.9 milyon adedinin kredi kartlarından, 135.9 milyon adedinin de banka kartlarından oluştuğunu, geçen yılın nisan ayı ile karşılaştırıldığında banka kartı sayısında yüzde 11 artış kaydedildiği görülürken, kredi kartı sayısının da yüzde 7 oranında arttığı, bu kartlar ile bu yılın nisan ayında toplam 64.1 milyar liralık alışveriş yapıldığı, alışverişlerin 7.6 milyar liralık bölümünün banka kartları ile 56.5 milyar liralık bölümünün de kredi kartları ile gerçekleştirildiği belirtildi.

 12 Mayıs Tarihinde İşlem Rekoru Kırıldı

Anneler Günü haftası olan 12 Mayıs Cumartesi bankalar arasında yapılan işlem trafiğinde şimdiye kadar ulaşılan en yüksek işlem adedine ulaşıldığı, 12 Mayıs’ta işlem adedinde 12.3 milyon adet gibi bir sayı kaydedildiği, bu sayının şu ana kadarki en yüksek gün başına işlem sayısı olduğu, 7 Mayıs – 13 Mayıs tarihleri arasında kalan haftada kredi kart ve banka kartları ile yapılan alışverişlerde bir önceki haftayla kıyaslandığını yüzde 52 oranında artış olduğu bilgisi de BKM’nin verilerinde yer aldı.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.