Ana SayfaEkonomi2 Aylık Satış 3 Günde Gerçekleşti! 3 Günde 1.000 Konut Satıldı!

2 Aylık Satış 3 Günde Gerçekleşti! 3 Günde 1.000 Konut Satıldı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konut kredisi faizlerinin aşağı çekilmesi konut satışlarını olumlu yönde etkiledi.

1.000 Adet Konut 3 Günde Satıldı

Bankalar tarafından konut kredisi faizlerinde indirim yapılarak yüzde 0.98’e düşürülmesinden sonra inşaat sektörü temsilcileri de yüzde 20 indirim yaptıklarını açıkladılar. Bu indirimler inşaat sektörünü canlandırdı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada 3 günde 1.000 adet konut satışı yapıldığını, 2 aylık satış rakamının 3 günde gerçekleştiğini söyledi.

Başlatılan Kampanyalar İşe Yaradı

15 Mayıs 2018 tarihinde gayrimenkul sektöründe başlatılan Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak başlıklı kampanya kapsamında 3 günde 1.000 adet konut satıldı. Ziraat Bankası’nın liderliğinde diğer bankaların da eşlik etmesi ile konut kredisi faiz oranları yüzde 0.98’e indirildi. Bu karardan sonra inşaat sektörünün 3 çatı kuruluşu olarak bilinen kısa adı GYODER olan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, kısa adı İNDER olan İstanbul İnşaatçılar Derneği ve kısa adı KONUTDER olan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği de bir açıklama yaparak konut fiyatlarında yüzde 20 oranında indirime gittiklerini bildirdiler. Ayrıca yüzde 5 peşinat ve 120 aya varan vade seçeneği de eklediler. Bu sayede konut satın almak isteyen vatandaşların aylık yüzde 0.98 oranında, 120 ay vadeli konut kredisi kullanarak, yüzde 5 peşinat ve yüzde 20 indirim imkanından yararlanabiliyor.

1 Ayda 7 Milyar Liralık Konut Satışı Bekleniyor

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım konu hakkında bir açıklama yaptı ve kampanyanın gayrimenkul sektörü üzerinde büyük etkisinin olduğunu, gelen taleplere cevap verebilmek için projelerin satış ofislerinde ilave personel çalıştırdıklarını, kampanyaya katılan 45 firmanın 3 gün gibi bir sürede yaklaşık 1.000 adet konut sattığını, satışların bu şekilde devam etmesi durumunda 1 ayda 7 milyar liralık satış rakamının elde edileceğini tahmin ettiklerini, kampanyaya 150 projenin dahil olduğunu ve 15 Haziran 2018 tarihine kadar devam edeceğini söyledi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.