Ana SayfaEkonomiDünyada Üretilen 100 Kilogram Balın, 1 Kilosu Ordu’dan!

Dünyada Üretilen 100 Kilogram Balın, 1 Kilosu Ordu’dan!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Küresel bal pazarının geleceğini ve bugününü değerlendiren Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü, 2022 yılına kadar pazarın 2 milyon 500 bin tona yaklaşacağını ifade etti.

Pazar 2022’de 2,4 Milyon Tona Ulaşacak

Bal pazarı gerek Türkiye’de gerek küresel platformda genişlemeye devam ediyor. Artan tüketim üretiminde yükselmesini beraberinde getiriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü, küresel bal pazarının 2022’ye kadar 2 milyon 400 bin tonu bulacağını ifade etti.

Feyzullah Konak, “20 Mayıs Dünya Arı Günü” münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’deki bal üretimi ve bal kalitesi hakkında bilgiler aktardı. Ülkemizde üretilen balın kalitesinin yüksek olduğunu belirterek, kalitenin yüksek olmasında Türkiye’nin bitki örtüsünün çeşitli ve hava şartlarının uygun olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda Türkiye’nin arıcılık sektöründe şanslı bir ülke olduğunun altını çizdi.

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan çalışmaların detaylarını paylaşan Konak, tüketicilerin arı ürünleriyle ilgili bilgisinin az olduğuna işaret etti. Araştırma ile tüketicilerin yüzde 32,3’lük kısmının propolisi bilmediğini belirlediklerini aktardı. Arı sütünü bilmeyenlerin ise yüzde 16,8 olarak belirlendiğini, polenle ilgili bilgi sahibi olmayanların yüzdesinin yüzde 13,5 olduğunu aktardı. Öte yandan arı zehri hakkında bilgi sahibi olmayan tüketicilerin yüzde 49,2 olduğunun altını çizdi. Arıcılık ürünlerinin küresel pazarınınsa yıl bazında yüzde 9 büyüdüğünü dile getirdi.

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü, dünyada bal üreten ülke sayısının 143 olduğunu, bu ülkelerin üretiminin bir milyon 510 bin 568 ton olduğunu ifade ederek; Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından yapılan incelemeler neticesinde 2022’ye kadar pazar genişliğinin 2 milyon 400 bin tona ulaşacağı bilgisini paylaştı.

Feyzullah Konak yazılı açıklamasında, “2014 baz alındığında ülkemizin bal üretimi 103 bin 525 ton. Küresel üretimin yüzde 6,85’lik kısmını Türkiye üretirken, Ordu ilimiz dünyada üretilen her bir yüz kiloluk balın bir kilosunu üretmedir” dedi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.