Ana SayfaEkonomiÇaykur Sadece 87 Kilogram Beyaz Çay Alabildi!

Çaykur Sadece 87 Kilogram Beyaz Çay Alabildi!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çaykur yaş çay kampanyasında kilosu 4 bin lira olan beyaz çaydan 87 kilo aldı.

Çaykur 87 Kilo Beyaz Çay Alımı Yaptı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 5 yıldır üretimi devam eden ve kilogramı 4 bin liradan sayılan beyaz çaydan, Çaykur yaş çay kampanyasının ilk hasadında üreticilerden 87 kilogram satın alındı. Çaykur tarafından yapılan açıklamada 87 kilogramın az bir rakam olduğu, istenen miktarda alım yapılamadığı söylendi. Beyaz çayın bilinen faydaları arasında bağışıklık sisteminin güçlendirmesi ve vücudun direncini artırması olarak sayılıyor.

Üreticiler Beyaz Çay Hasadına Başladı

Dünya genelinde imparatorların içtiği çay olarak nitelenen beyaz çay, Türkiye’de de beyaz iksir olarak adlandırılıyor. Beyaz çayın üretimi 5 yıl önce Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun şehirlerinde yapılıyor. Çaykur tarafından hayata geçirilen uygulama ile Tomurcuk adıyla bilinen çayın filizlerini üreticiler elleriyle toplamaya başladılar. Beyaz çayın kilogramı üreticilerden 500 liraya alınıyor. Beyaz çayın üretiminin artması ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Tarlalara giren üreticiler olgunlaşan tomurcuk filizlerini toplamaya başladılar. 2017 yılının başından sonuna kadar 834 kilo beyaz çayın hasadı yapılmıştı.

Üreticiden 133 Bin Ton Çay Alındı

2018 yılında yaş çay hasadı ile ilgili başlatılan ilk hasatta Çaykur üreticilerden toplam olarak 87 kilogram beyaz çay alındı. Çaykur’a az miktarda ürün veriliyor olması beyaz çayın yararlarından dolayı üreticiler tarafından kendileri için saklanması olduğu belirtildi. Çaykur Genel Müdür Vekili Ziya Alim, bu konu hakkında bir açıklama yaparak yaş çay kampanyasının ilk hasat döneminin devam ettiğini, şu ana kadar çay üreticilerinden 133 bin ton civarında yaş çay satın aldıklarını, ayrıca beyaz çay alımı da yaptıklarını ve üreticilerden alınan beyaz çay miktarının sadece 87 kilogram olduğunu bildirdi.

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.