Ana SayfaEkonomiTürkiye’nin Yurtdışı Varlıklarında Artış Olduğu Açıklandı!

Türkiye’nin Yurtdışı Varlıklarında Artış Olduğu Açıklandı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2018 yılı mart ayının UYP verilerine göre Türkiye’nin yurtdışı varlıkları yüzde 1.1 oranında arttı.

Türkiye’nin Yurtdışı Varlıkları Yüzde 1.1 Arttı

Bu yılın mart ayının sonu baz alındığında açıklanan UYP olarak kısaltılan Uluslararası Yatırım Pozisyonu verilerine göre 2017 yılının sonundan bu yana Türkiye’nin yurtdışı varlıkları yüzde 1.1 oranında artarken, yükümlülüklerinde de yüzde 1.4 oranında azalma oldu. 2018 mart ayı sonu itibariyle Türkiye’nin yurtdışı varlıklarının toplamı 230.5 milyar dolar, yükümlülükleri toplamı da 674.2 milyar dolara ulaştı.

Yurtdışı Varlıkları 230.5 Milyar Dolar Oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından 2018 yılının mart ayına ait olan Uluslararası Yatırım Pozisyonu verileri açıklandı.  Açıklanan verilere göre ülkemizin yurtdışı varlıkları 2017 yılının sonu ile karşılaştırıldığında yüzde 1.1 oranında arttı ve 230.5 milyar dolara yükseldi. Türkiye’nin yükümlülükleri de yüzde 1.4 oranında azaldı ve 674.2 milyar dolara düştü. UYP verileri Türkiye’nin yükümlülükleri ve yurtdışı varlıklarının arasındaki fark olarak biliniyor.

Bankaların Mevduatları Yüzde 6.3 Azaldı

Yurtdışı varlıklarının alt kalemleri ele alındığında rezerv varlıklarının 2017 yılı bitimine göre yüzde 2.4 oranında artarak 110.3 milyar dolar oldu. Diğer yatırımlardaki kalemlerde de yüzde 1.5 oranında azalma oldu ve 75.8 milyar dolara indi. Diğer yatırımların alt kaleminden olan bankaların döviz cinsinden ve Türk Lirası cinsinden efektifleri ve mevduatları yine geçen yılın sonuna göre yüzde 6.3 oranında azalma göstererek 32.7 milyar dolara geriledi.

Doğrudan Yatırımlar 164.5 Milyar Dolara Düştü

Türkiye’nin yükümlülükleri incelendiğinde ise doğrudan yapılan yatırımlar yüzde 9.4 oranında azaldı ve 164.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Portföy yatırımları ise aynı dönemle kıyaslandığında yüzde 0.5 oranında gerileyerek 176.4 milyar dolar oldu. Bahsi geçen dönemde diğer yatırımlar geçen yılın sonunda elde edilen verilere göre yüzde 2.6 oranında arttı ve 333.2 milyar dolar olarak kaydedildi.

 

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.